Ми у Facebook
24.03.2020, 14:57

Уряд пообіцяв доплатити до субсидій

Урядовці обіцяють, що субсидії на час карантину будуть.
“Уряд організовує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Ми зараз посилюємо цей напрям в умовах карантину”, - наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу 23 березня 2020 року.

Міністерство соціальної політики ініціюватиме на найближчому засіданні Уряду прийняття рішення про додаткову компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які отримують субсидії для оплати комунальних послуг, на період карантину.

“Ми це зробимо шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною та гарячою водою. Кожна сім’я, яка має субсидії, отримає додаткову компенсацію за ці витрати - у середньому близько 300 гривень”, - пояснила Марина Лазебна.

Міністр також повідомила, що Уряд планує спростити порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку із карантином, та стали на облік як безробітні. Уряд гарантує, що на час карантину штрафні санкції не будуть застосовуватися при утворенні заборгованості зі сплати житлово-комунальних послуг, - підкреслила Марина Лазебна.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Дізнайтеся, як швидко оформити виплати при народженні дитини, не виходячи з дому. Як вибрати якісну квасолю?





На правах реклами