Ми у Facebook
29.03.2020, 10:42

Уряд спрощує порядок надання субсидій тим, хто втратив роботу через карантин

Кабінет Міністрів України спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином та стали на облік як безробітні.
Уряд компенсує отримувачам субсидій оплату житлово-комунальних послуг у середньому на 300 грн на період карантину. Це зроблено у зв’язку з тим, що зараз громадяни частіше перебувають вдома і відповідно споживають більше комунальних послуг.

Нагадаємо, що всі, хто мають право на субсидію, можуть оформити її онлайн. Для цього необхідно перейти на сайт Мінсоцполітики (https://subsidii.mlsp.gov.ua/), зареєструватись за допомогою електронного підпису чи BankID, заповнити заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи й витрати.

На пошту має прийти повідомлення про реєстрацію звернення. Але якщо цього не відбулося протягом доби, рекомендуємо заповнити заяву повторно. Рішення з приводу надання допомоги має надійти протягом декількох тижнів після реєстрації звернення.

Субсидії призначаються до кінця опалювального сезону. Щоб продовжити отримувати субсидію у наступному періоді, громадянам не потрібно звертатися до органів соціального захисту, адже цього року вони призначають її самостійно.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Нагадаємо, в Україні буде "мозковий центр", який реагуватиме на економічні негаразди. Уряд додатково компенсує отримувачам субсидій оплату ЖКП. Уряд пообіцяв доплатити до субсидій.





На правах реклами