Ми у Facebook
14.04.2020, 16:00

На Рівненщині реорганізували дві туберкульозні лікарні

Таке рішення прийняли депутати на сесії обласної ради 17 березня.
Мова йде про реорганізацію комунальних підприємств «Острожецька туберкульозна лікарня» та «Страшівська туберкульозна лікарня» Рівненської обласної ради шляхом приєднання цих закладів до КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр».

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Геннадія Шевченка, на якому депутати розглянули звернення комунального підприємства «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Рівненської обласної ради щодо погодження штатного розпису зі змінами. Зокрема, йдеться про зміну фінансування з урахуванням виробничої необхідності, фінансової спроможності підприємства щодо утримання штату відповідної чисельності працівників.

Однак між депутатами виникла дискусія. Геннадій Шевченко відзначив, що він категорично проти закриття Страшівської туберкульозної лікарні.

Як пояснив директор центру Федір Аврука, таке рішення зумовлено на підставі проведеного аналізу статистичних даних щодо доцільності утримання двох цих підприємств, а також враховуючи те, що обласний фтизіопульмонологічний медичний центр спроможний задовольнити потребу хворих на госпіталізацію та забезпечити повноцінне обстеження і лікування всіх вперше виявлених хворих на туберкульоз в Рівненській області.

Окрім того, як зауважив в.о. начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсяник, Страшівська та Острожецька туберкульозні лікарні не відповідають вимогам, які передбачені для лікувальних закладів другого рівня, у зв’язку з невідповідністю вимогам Стандартів і неотриманні дозволів на провадження медичної практики їм було відмовлено Національною службою здоров’я України у фінанасуванні з 1-го квітня.

Рівненщина увійшла в п’ятірку областей, де дотримуються правил самоізоляції

В свою чергу перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк сказав, що наразі ведуться перемовини про влаштування працівників реорганізованих закладів в інші медичні установи.

Після тривалої дискусії депутати все ж таки погодили штатний розпис «Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру».

Також в ході засідання члени комісії погодили штатний розпис зі змінами комунальному підприємству «Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер».






На правах реклами