Ми у Facebook
19.06.2020, 18:00

Україна дозволила автобуси на Польщу

Із 17 червня Держприкордонслужби оголосило про рішення уряду відкрити всі КПП на кордоні з ЄС та пропускати пасажирські автобуси в сусідню Польщу. Однак тут є деякі важливі нюанси.
Цей дозвіл не стосується транзиту з України через Польщу до інших країн ЄС. Наприклад, автобус з Києва чи Рівного до Німеччини не пропустять польські прикордонники.

Про це під час відповідей на запитання користувачів Facebook розповів керівник управління організації прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

"У нас була нарада спільно з Мінінфраструктури, з перевізниками щодо запровадження автобусного пасажирського сполучення в автомобільних пунктах пропуску. За результатами наради, керівник Держприкордонслужби прийняв рішення щодо пропуску автобусів», - повідомив генерал Лисюк. Він наголосив, що необхідно враховувати, що для курсування пасажирських автобусів через кордон необхідна згода на це обох суміжних країн. Наприклад, в Польщу автобуси з пасажирами з України можуть в’їжджати, а транзитом не можуть, бо польська сторона забороняє такий транзит".

Докладніше - https://is.gd/HRYnC1

Генерал Лисюк наголосив, що український уряд розпорядженням від 20 травня відновив роботу усіх пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС та Молдовою.

Однак фактично функціонують лише ті КПП, де відновили роботу суміжні з Україною сторони.

Які пункти пропуску на кордоні відкриті (+ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

Раніше, з 16 червня у пункті пропуску "Шегині", що на кордоні з Польщею ("Медика"), знову почали пропускати автотранспорт, а з 17 червня з’явилася можливість перетинати українсько-румунський кордон на Закарпатті у пункті пропуску "Солотвино".

Зараз на кордоні з Польщею функціонують 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Хребенне" та "Ягодин - Дорохуськ", а також пункт пропуску "Шегині-Медика".

Піше сполучення здійснюється лише у пункті пропуску "Шегині-Медика", де з початку червня зростає пасажиропотік та відмічається скупчення осіб перед польським пунктом пропуску через тривалі контрольні та санітарні заходи, повідомляє Держприкордонслужба у фейсбук.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ:
У МЗС закликають українців не їхати за кордон

На Рівненщині облаштують новий пункт перетину кордону

Коли можна буде поїхати відпочити в Туреччину?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ