Ми у Facebook
05.07.2020, 15:20

«Корисна програма»: ТОП-3 поживних продуктів для швидкого перекусу

Зібралися в туристичну поїздку? Попереду чекає довга дорога? Що ж взяти з собою з їжі, щоб було зручно, швидко і поживно? На думку експертів «Корисної програми», здоровий перекус включає продукти з високим вмістом білка та складних вуглеводів.
У вівторок, 30 червня, о 10:00 на «Інтері» вийшов рейтинг «Корисної програми», присвячений трійці кращих продуктів для швидкого перекусу. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розповіли про продукти, якими можна швидко та поживно підкріпитись в дорозі.

На думку експертів «Корисної програми», здоровий перекус включає продукти з високим вмістом білка і складних вуглеводів. Вони дають довготривале енергетичне підживлення і покращують травлення. Який з варіантів швидких перекусів корисніший і поживніший - крабові палички, плавлений сир або тушонка? У чому користь кожного з продуктів і як вибрати якісний? З чого ж зроблені «крабозамінники»? Чи може часте вживання плавлених сирів нашкодити здоров'ю? І яке м'ясо більше підходить для приготування тушонки?

КРАБОВІ ПАЛИЧКИ



Багато століть тому японські рибалки придумали перемелювати м'ясо білих океанічних риб в фарш і віджимати з нього всю рідину - так винайшли фарш сурімі. Українцям продукція з сурімі добре знайома під назвою «крабові палички». І це відмінний перекус на швидку руку, легкий і низькокалорійний (80 ккал / 100 г).

«Крабові палички - корисний білковий продукт, в якому зберігаються всі вітаміни і мікроелементи, якими так багаті морепродукти, - пояснює експерт з якості та безпеки продуктів Олена Сидоренко. - Звичайно, склад крабових паличок може змінюватися в залежності від технології їх приготування і рецептури. Тому важливо пам'ятати, що крабові палички вважаються дієтичним продуктом тільки в тому випадку, якщо в них присутня 40-50% сурімі. Визначити якість продукту просто: крабова паличка повинна бути еластичною, легко розвертатися і при цьому не ламатися, мати природний білий колір. Еластична структура виходить з рибного фаршу, чим його більше - тим крабові палички краще».

ПЛАВЛЕНИЙ СИР



У 1911 році швейцарські вчені винайшли солі-плавники і придумали спосіб зробити так, щоб плавлений сир не застигав. З тих пір цей продукт завоював весь світ. Він довго зберігається і відрізняється ніжним смаком. До того ж він корисний і поживний - 237 ккал / 100 г.

«Якісний плавлений сир містить багато кальцію, який необхідний для формування і зміцнення зубів і кісток, а фосфор покращує стан шкіри, волосся і нігтів, - розповідає лікар-гастроентеролог Олена Михайленко. - До складу плавленого сиру також входять жиророзчинні вітаміни: вітамін А покращує зір, вітамін D захищає організм від інфекцій, а вітамін Е зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Але, незважаючи на очевидну користь, плавлений сир є калорійним продуктом, тому не рекомендується вживати його занадто багато. Норма для дорослої здорової людини - не більше 100 г на добу».

ТУШОНКА



Тушонка - універсальний продукт, який прекрасно підходить для харчування в похідних умовах. Вона довго зберігається, зручна у використанні і дуже поживна - 250 ккал / 100 г. Однак необхідно стежити, щоб продукт відповідав усім вимогам якості і безпеки. Склад тушонки, вказаний на етикетці, повинен бути максимально простий: м'ясо, прянощі, сіль - все! Решта інгредієнти і хімічні добавки в складі консервів небажані або навіть шкідливі для здоров'я.

«Якісна тушонка має багато корисних властивостей, - каже гастроентеролог Інна Бутько. - Висока калорійність продукту допомагає швидко відновити сили після робочого дня або фізичних навантажень, підвищений вміст білка необхідний тим, хто хоче наростити м'язову масу, а наявність вітамінів і мінералів у складі тушонки допомагає заповнити недолік поживних речовин в організмі. При цьому через високу калорійність і наявності холестерину при вживанні тушонки необхідно знати міру - до 250 грамів в день для дорослої людини».

Більше інформації про продукти, які допоможуть швидко і поживно перекусити, - у випуску ток-шоу «Корисна програма»: https://youtu.be/ZjJhMBnEaqo



Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші тематичні випуски «Корисної програми».

У середу, 1 липня, о 10:00 на «Інтері» - рейтинг продуктів проти тромбозу.

Тромб - це згусток крові в кровоносній судині або порожнині серця. Він може збільшуватися в розмірах, відриватися і закупорювати судину, що призводить до інфаркту або інсульту. Але існують продукти харчування, які здатні розчинити тромби і перешкодити їх появі. За допомогою соку яблук і цибулі можна захиститися від тромбозу. Що смачніше, а що корисніше? Які важливі вітаміни і мікроелементи містяться в цих продуктах? У чому різниця між фруктовими та овочевими соками? Чи впливає колір і смак яблука на наше здоров'я? Яким сортам цибулі варто віддати перевагу - гострим, півгострим, солодким, екзотичним? І як приготувати вишукане ресторанне блюдо - французький цибулевий суп? Відповіді - в ток-шоу «Корисна програма» на «Інтері».

У четвер, 2 липня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 продуктів для здорової печінки.

Печінка - це своєрідний фільтр, який захищає нас від токсинів. Алкоголь, жирна їжа, хімічні добавки в продуктах, ліки - ось далеко не повний список ворогів нашої печінки. Але, на щастя, друзів у цього органу теж немало! Кавун, капуста і виноград увійшли в ТОП-3 продуктів для відновлення печінки. У чому перевага кожного? Як розібратися в їх якості? На що варто звертати увагу при покупці? Які незвичайні страви можна приготувати з них? І хто очолить рейтинг цієї програми за звання найефективнішого продукту для здорової печінки? Про це глядачі дізнаються в спецвипуску «Корисної програми» на телеканалі «Інтер» у четвер, 2 липня, о 10:00.

У п'ятницю, 3 липня, о 10:00 в ефірі «Інтера» - найкращі продукти проти безсоння.

Стрес, перевантаження і як результат - безсоння... Не поспішайте пити снодійне! Адже існують продукти, які під час вечері заспокоять нервову систему і допоможуть швидко заснути! Горіхи, банани і молоко - завжди на сторожі міцного сну! Який продукт переможе в боротьбі за звання найефективнішого в цьому рейтингу? Завдяки яким речовинам молоко і банани пробуджують гормон сну мелатонін? Як горіхи впливають на наш організм? З чим краще вживати ці продукти, щоб не нашкодити здоров'ю? І які оригінальні страви з них можна приготувати? Смачні рецепти та професійні поради - в спеціальному випуску «Корисної програми» на телеканалі «Інтер».

А в суботу, 4 липня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 корисних субпродуктів.

Нирки, печінка, серце, мізки та язик... Субпродукти! Поживні та недорогі, багаті корисними вітамінами і мінералами. Вони допоможуть урізноманітнити ваш щоденний раціон. Які субпродукти вважаються дієтичними? Що корисніше - яловичий язик, вим'я або печінка? Чи дійсно вони не поступаються м'ясу в корисних властивостях? Як правильно їх готувати? Що потрібно знати для того, щоб вибрати найбільш якісні? І які незвичайні страви можна з них приготувати? Відповіді шукайте в новому спецвипуску «Корисної програми».

Текст і фото - пресслужба Інтер.

ДО ТЕМИ:
«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів для молодості та краси

ТОП-3 продуктів для кращого травлення (РЕЦЕПТИ + ВІДЕО)





На правах реклами