«Корисна програма»: ТОП-3 поживних продуктів для швидкого перекусу
На думку експертів «Корисної програми», здоровий перекус включає продукти з високим вмістом білка і складних вуглеводів. Вони дають довготривале енергетичне підживлення і покращують травлення. Який з варіантів швидких перекусів корисніший і поживніший - крабові палички, плавлений сир або тушонка? У чому користь кожного з продуктів і як вибрати якісний? З чого ж зроблені «крабозамінники»? Чи може часте вживання плавлених сирів нашкодити здоров'ю? І яке м'ясо більше підходить для приготування тушонки?
КРАБОВІ ПАЛИЧКИ

Багато століть тому японські рибалки придумали перемелювати м'ясо білих океанічних риб в фарш і віджимати з нього всю рідину - так винайшли фарш сурімі. Українцям продукція з сурімі добре знайома під назвою «крабові палички». І це відмінний перекус на швидку руку, легкий і низькокалорійний (80 ккал / 100 г).
«Крабові палички - корисний білковий продукт, в якому зберігаються всі вітаміни і мікроелементи, якими так багаті морепродукти, - пояснює експерт з якості та безпеки продуктів Олена Сидоренко. - Звичайно, склад крабових паличок може змінюватися в залежності від технології їх приготування і рецептури. Тому важливо пам'ятати, що крабові палички вважаються дієтичним продуктом тільки в тому випадку, якщо в них присутня 40-50% сурімі. Визначити якість продукту просто: крабова паличка повинна бути еластичною, легко розвертатися і при цьому не ламатися, мати природний білий колір. Еластична структура виходить з рибного фаршу, чим його більше - тим крабові палички краще».
ПЛАВЛЕНИЙ СИР

У 1911 році швейцарські вчені винайшли солі-плавники і придумали спосіб зробити так, щоб плавлений сир не застигав. З тих пір цей продукт завоював весь світ. Він довго зберігається і відрізняється ніжним смаком. До того ж він корисний і поживний - 237 ккал / 100 г.
«Якісний плавлений сир містить багато кальцію, який необхідний для формування і зміцнення зубів і кісток, а фосфор покращує стан шкіри, волосся і нігтів, - розповідає лікар-гастроентеролог Олена Михайленко. - До складу плавленого сиру також входять жиророзчинні вітаміни: вітамін А покращує зір, вітамін D захищає організм від інфекцій, а вітамін Е зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Але, незважаючи на очевидну користь, плавлений сир є калорійним продуктом, тому не рекомендується вживати його занадто багато. Норма для дорослої здорової людини - не більше 100 г на добу».
ТУШОНКА

Тушонка - універсальний продукт, який прекрасно підходить для харчування в похідних умовах. Вона довго зберігається, зручна у використанні і дуже поживна - 250 ккал / 100 г. Однак необхідно стежити, щоб продукт відповідав усім вимогам якості і безпеки. Склад тушонки, вказаний на етикетці, повинен бути максимально простий: м'ясо, прянощі, сіль - все! Решта інгредієнти і хімічні добавки в складі консервів небажані або навіть шкідливі для здоров'я.
«Якісна тушонка має багато корисних властивостей, - каже гастроентеролог Інна Бутько. - Висока калорійність продукту допомагає швидко відновити сили після робочого дня або фізичних навантажень, підвищений вміст білка необхідний тим, хто хоче наростити м'язову масу, а наявність вітамінів і мінералів у складі тушонки допомагає заповнити недолік поживних речовин в організмі. При цьому через високу калорійність і наявності холестерину при вживанні тушонки необхідно знати міру - до 250 грамів в день для дорослої людини».
Більше інформації про продукти, які допоможуть швидко і поживно перекусити, - у випуску ток-шоу «Корисна програма»: https://youtu.be/ZjJhMBnEaqo
Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші тематичні випуски «Корисної програми».
У середу, 1 липня, о 10:00 на «Інтері» - рейтинг продуктів проти тромбозу.
Тромб - це згусток крові в кровоносній судині або порожнині серця. Він може збільшуватися в розмірах, відриватися і закупорювати судину, що призводить до інфаркту або інсульту. Але існують продукти харчування, які здатні розчинити тромби і перешкодити їх появі. За допомогою соку яблук і цибулі можна захиститися від тромбозу. Що смачніше, а що корисніше? Які важливі вітаміни і мікроелементи містяться в цих продуктах? У чому різниця між фруктовими та овочевими соками? Чи впливає колір і смак яблука на наше здоров'я? Яким сортам цибулі варто віддати перевагу - гострим, півгострим, солодким, екзотичним? І як приготувати вишукане ресторанне блюдо - французький цибулевий суп? Відповіді - в ток-шоу «Корисна програма» на «Інтері».
У четвер, 2 липня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 продуктів для здорової печінки.
Печінка - це своєрідний фільтр, який захищає нас від токсинів. Алкоголь, жирна їжа, хімічні добавки в продуктах, ліки - ось далеко не повний список ворогів нашої печінки. Але, на щастя, друзів у цього органу теж немало! Кавун, капуста і виноград увійшли в ТОП-3 продуктів для відновлення печінки. У чому перевага кожного? Як розібратися в їх якості? На що варто звертати увагу при покупці? Які незвичайні страви можна приготувати з них? І хто очолить рейтинг цієї програми за звання найефективнішого продукту для здорової печінки? Про це глядачі дізнаються в спецвипуску «Корисної програми» на телеканалі «Інтер» у четвер, 2 липня, о 10:00.
У п'ятницю, 3 липня, о 10:00 в ефірі «Інтера» - найкращі продукти проти безсоння.
Стрес, перевантаження і як результат - безсоння... Не поспішайте пити снодійне! Адже існують продукти, які під час вечері заспокоять нервову систему і допоможуть швидко заснути! Горіхи, банани і молоко - завжди на сторожі міцного сну! Який продукт переможе в боротьбі за звання найефективнішого в цьому рейтингу? Завдяки яким речовинам молоко і банани пробуджують гормон сну мелатонін? Як горіхи впливають на наш організм? З чим краще вживати ці продукти, щоб не нашкодити здоров'ю? І які оригінальні страви з них можна приготувати? Смачні рецепти та професійні поради - в спеціальному випуску «Корисної програми» на телеканалі «Інтер».
А в суботу, 4 липня, о 10:00 на «Інтері» - ТОП-3 корисних субпродуктів.
Нирки, печінка, серце, мізки та язик... Субпродукти! Поживні та недорогі, багаті корисними вітамінами і мінералами. Вони допоможуть урізноманітнити ваш щоденний раціон. Які субпродукти вважаються дієтичними? Що корисніше - яловичий язик, вим'я або печінка? Чи дійсно вони не поступаються м'ясу в корисних властивостях? Як правильно їх готувати? Що потрібно знати для того, щоб вибрати найбільш якісні? І які незвичайні страви можна з них приготувати? Відповіді шукайте в новому спецвипуску «Корисної програми».
Текст і фото - пресслужба Інтер.
ДО ТЕМИ:
«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів для молодості та краси
ТОП-3 продуктів для кращого травлення (РЕЦЕПТИ + ВІДЕО)

здоровий перекус, продукти, Інтер, Корисна програма, споживач
Рівненщина передала два позашляховики для військових на Сумщину

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш повідомив про чергову поїздку до військових, які захищають Сумську область. Цього разу захисникам передали два позашляховики Nissan X-Trail, придбані за кошти з благодійного аукціону, проведеного нещодавно на Рівненщині.
переглядів: 107
Курс валют сьогодні : гривня утримує стабільність

12 липня, курс основних валют в Україні залишається відносно стабільним. Станом на ранок середній курс долара в банках перебуває на рівні 42 гривень, євро — близько 49.
переглядів: 175
Головне за ніч 12 липня: Україна пережила масовану атаку

Вночі Росія завдала масованого удару по кількох областях України. Під ударом опинилися Львів, Луцьк, Чернівці та Харків. Атака здійснювалася ракетами та дронами-камікадзе.
переглядів: 218
Ефективний догляд за проблемною шкірою: роль професійної косметики Innoaesthetics

Проблемна шкіра — це не просто тимчасові висипання. Вона може супроводжуватись запаленнями, жирним блиском, постакне, пігментацією та підвищеною чутливістю. Щоб ефективно вирішити ці проблеми, потрібен системний підхід із використанням дерматологічно перевірених засобів. Один із таких брендів — Innoaesthetics, професійна космецевтика, доступна в інтернет-магазині Fabo.
переглядів: 25
Що святкують 12 липня та кого вітати з днем ангела

Сьогодні, 12 липня, в Україні відзначають одразу кілька подій — як церковних, так і світських.
переглядів: 155