Ми у Facebook
20.08.2020, 13:23

У Білорусі будинок опозиціонера закидали фарбою

Фото: Ольга Шукайло, TUT.BY.

"Підфарбували" будинок колишнього директора театру імені Янки Купали Павла Латушко.
Павло Латушко, який приєднався до Координаційної ради з передачі влади після звільнення директора Купальського театру, заявив "Свабоді", що його будинок був забруднений червоною фарбою минулої ночі.

фото з svaboda.org.
фото з svaboda.org.


Вдома його не було. Фото забрудненої будівлі та гаража йому надіслали друзі. Сам Латушка зараз під захистом. Він отримує погрози.

Про це повідомляє "Радыё Свабода".

- Друзі надіслали мені ці фото порівняно недавно. Я вивчаю їх як юриста, аналізую і думаю, як це зробити. Я не маю часу прийти особисто і подати цю заяву. Юридично нам потрібно реагувати, хоча я розумію, що ці заходи можуть бути марними. На жаль, ми побудували країну, де правоохоронні органи не захищають права та інтереси наших громадян, але роблять усе, щоб створити атмосферу страху, що ми боїмося висловити свою думку. Коли правоохоронні органи беруть під контроль основні установи нашої країни, - сказав Павло ЛАТУШКО.


фото з svaboda.org.
фото з svaboda.org.


Павло Латушко сказав про ситуацію в країні та блокаду театру імені Янки Купали силовиками:

- Люди, почніть називатися людьми, а не просто пішаками, сірими обличчями, які кажуть те, що їм сказано. Де ваша совість? Прошу, прошу, я нікому ніколи не загрожую. Адже ми - білоруси, толерантні люди. Ми повинні шукати вихід через діалог, а не через силу. Це безпрецедентні заходи щодо блокування діяльності головного [культурного] закладу країни. Де в Європі це було можливо?

У середу Павло Латушко заявив, що члени Координаційної ради зателефонували до Адміністрації Президента, щоб повідомити про їх цілі та завдання, але не почули відповіді.

Павло Латушко був міністром культури та послом Білорусі у Франції. Зовсім недавно він керував Національним академічним театром імені Янки Купали. Його звільнили після виступу проти насильства в поліції та фальсифікації виборів.

Як повідомляє Прямий, перед цим Латушко увійшов до керівництва Координаційної ради опозиції Білорусії. 14 серпня він публічно підтримав протестувальників і виступив на мітингу за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Караєва.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з останніми офіційними даними ЦВК, чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав переважну більшість голосів.

Вибухнули протести. Силовики жорстко розганяють протестувальників, проти протестантів використовують гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Нагадаємо, У Білорусі на акції протесту вийшли жінки. Лукашенко наголосив страйкарям: Ваші місця на ринку займуть конкуренти. ЄС не планує визнавати результати виборів в Білорусі. ЗМІ: Росія перекидає автозаки і військових до кордону Білорусі.Актори відомого білоруського театру виступили проти жорстокості. Лукашенко заявив, що перевиборів не буде. У Білорусі застрайкували працівники радіо. Міноборони Білорусі привело у повну бойову готовність війська. Лукашенко доручив МВД повернути спокійну країну





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ