Ми у Facebook
30.08.2020, 12:15

Прем'єра на «Інтері»: ласкаво просимо на «Фабрику мрій»

У неділю, 30 серпня, о 20:30 телеканал «Інтер» покаже прем'єру німецької романтичної комедії «Фабрика мрій» (оригінальна назва - Traumfabrik). Це історія про справжнє кохання, яке здатне подолати будь-які перешкоди.
Події фільму розгортаються влітку 1961 року. Працівник кіностудії «Бабельсберг» Еміль закохується у французьку танцівницю Мілу. Але 13 серпня 1961 року Східна Німеччина закриває свої кордони і зводить Берлінську стіну - молоді люди опиняються по різні боки. Щоб повернути Мілу в НДР, Еміль придумує зухвалий план: видати себе за кінопродюсера й організувати зйомки масштабного фільму, в якому одна з ролей відведена коханій...



«Я хотів зняти мотивуючу кінокартину, яка подарує людям гарний настрій і впевненість в собі, - говорить режисер Мартін Шрейєр. - У «Фабриці мрій» ми показуємо, що для любові не страшні ніякі стіни і межі. Завжди потрібно боротися за свою мрію».



Головну героїню Мілу зіграла одна з найпопулярніших молодих німецьких актрис - Емілія Шуле. Причому цю роль писали спеціально для неї. Щоб достовірно втілити на екрані образ танцівниці, дівчина два місяці займалася з хореографом щодня.



«Мені дуже допомогло, що в дитинстві я серйозно займалася танцями, - як виявилося, тіло все пам'ятає, - розповідає актриса. - Звичайно, між мною і професійними танцюристами все ще велика різниця, але дитячий досвід і посилені тренування перед зйомками дуже допомогли в роботі над «Фабрикою мрій». Це один з найкрасивіших фільмів, в яких я коли-небудь знімалася. Це барвиста подорож, яка пропонує глядачам замислитися про мрії і безмежну любов. А ще - це не просто прекрасна історія кохання, а й зізнання в любові кіноіндустрії в цілому і всім людям, які створюють кіно. Ми знімали на найстарішій в світі кіностудії «Бабельсберг». І працювати там було так хвилююче! Це справжня фабрика мрій! В один день ми були на знімальному майданчику фільму про піратів, в іншій - ставали свідками створення єгипетської картини, а в сусідніх павільйонах можна було наштовхнутися, наприклад, на гусей або навіть слонів!»



Роль Еміля в картині виконав Денніс Моєн. Німецький актор зізнається, що образ звичайного закоханого хлопця припав йому до душі, адже до цього йому доводилося грати тільки характерних і дуже специфічних персонажів - вбивць, дрібних злочинців і шизофреніків: «Я втомився від героїв, які постійно перебувають на межі. І дійсно мріяв зіграти такого персонажа, як Еміль, - позитивного, оптимістичного чоловіка, який випромінює надію, мужність і вірить в силу почуттів».



Зйомки «Фабрики мрій» проходили в Берліні, Потсдамі та в павільйонах кіностудії «Бабельсберг». До речі, для знаменитої німецької кіностудії це перший власний фільм за останні 20 років. Зазвичай «Бабельсберг» виступає як співпродюсер великих голлівудських картин - таких, як «Піаніст», «Безславні виродки» або «Готель «Гранд Будапешт».



На які подвиги підуть головні герої «Фабрики мрій», щоб бути разом? Чи буде щасливий фінал в історії кохання Еміля і Мілу? Дивіться прем'єру німецької романтичної комедії в неділю, 30 серпня, о 20:30 на телеканалі «Інтер».

Текст і фото - пресслужба Інтер





На правах реклами