Ми у Facebook
12.11.2020, 13:35

Чим небезпечна алергія на холод

Взимку ми всі мерзнемо, але в деяких людей низькі температури викликають також почервоніння, висипи і набряки, а в окремих випадках наслідки можуть бути ще серйознішими.
Про це пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Нещодавно у Journal of Emergency Medicine було описано випадок, який стався з 34-річним чоловіком. Після холодного душу у нього різко впав артеріальний тиск і він почав задихатись. Його довелося екстрено госпіталізувати у відділення інтенсивної терапії. Лікарі дійшли висновку, що у пацієнта була сильна алергічна реакція на холод. Тобто, алергія на холод не тільки є цілком реальною проблемою, вона навіть може стати небезпечною для життя.

Часто алергія на холод є спадковою або її провокують аутоімунні захворювання, вірусні інфекції, вітрянка, вірусний гепатит чи інші хвороби, які впливають на кров. Тоді різке зниження температури негайно викликає симптоми алергії. Низькі температури піднімають рівень гістамінів у вашому організмі. Саме вони є безпосередньою причиною алергії на холод у більшості випадків.

Гострий біль у попереку. Що робити, коли прихопило спину?

Симптоми алергії зазвичай з’являються протягом 1-5 хвилин після впливу холоду. Вони можуть варіюватись від легких до серйозних, які можуть призвести до госпіталізації і навіть смерті.

Легкими симптомами симптомами можуть бути почервоніння, свербіж, висипання та набряклість шкіри, лихоманка, головний біль, втома і болі у суглобах. До важких симптомів алергії на холод належать анафілаксія, труднощі з диханням, порушення серцебиття, набрякання язика чи горла, раптове зниження тиску, втрата свідомості.

Алергію на холод не можна вилікувати, але можна уникнути її симптомів, якщо вжити заходів для того, аби уникнути впливу низьких температур. Також лікарі часто призначають антигістамінні препарати, які допомагають знизити рівень гістаміну в організмі.





На правах реклами