Ми у Facebook
13.11.2020, 14:30

Уряд України зобов'язав пішоходів у темний час доби використовувати світловідбиваючі елементи

Кабінет Міністрів України зобов'язав пішоходів у темний час доби та в умовах недостатньої видимості під час руху проїжджою частиною або узбіччям використовувати світлоповертальні елементи: стрічки, наклейки, жилети. Або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 11 листопада. За недотримання цієї вимоги законопроєкт передбачає покарання у вигляді попередження або штрафу в розмірі 510 гривень.

Світловідбивачі на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо в осінньо-зимовий період, коли на вулиці швидко вечоріє, і учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках. Світловідбивачі, або флікери – допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбиватимуть світло у сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Людину, яка використовує світлоповертальні елементи, буде видно на відстані 130-150 метрів, тоді як у темному одязі її видно лише на відстані 25-30 метрів. Це дає змогу зменшити смертність на дорогах у 6-8 разів. Раніше ця норма мала рекомендаційний характер.










На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ