Ми у Facebook
15.11.2020, 22:00

Грузія оголосила сир сулугуні своєю культурною спадщиною

Сорт сиру з регіону Самегрело отримав у Грузії статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини. 
Ілюстративне фото із сайту ото georgiaabout.com

Відповідний наказ підписав генеральний директор Національного агентства з охорони культурної спадщини Грузії Ніколоз Антідзе, повідомляє Європейська правда з посиланням на Грузия Online.

Сулугуні - сорт розсольного сиру з регіону Самегрело. Він виробляється тільки з натуральних інгредієнтів: коров'ячого або буйволиного молока. Вміст жиру в сулугуні в середньому становить 45%.

У 2016 році уряд Грузії оформив патент на сулугуні та ще кілька страв грузинської кухні. Це означає, що сир під назвою "сулугуні" може бути виготовлений тільки на території Грузії з дотриманням рецептури, технологічного процесу і повинен відповідати певним критеріям якості.

У листопаді 2019 року "гуцульська овеча бриндзя" стала першим українським продуктом, що має географічне зазначення походження.

Cпадщина Рівненщини: виготовлення мацика та “водіння Куста”





На правах реклами