Грузія оголосила сир сулугуні своєю культурною спадщиною
Відповідний наказ підписав генеральний директор Національного агентства з охорони культурної спадщини Грузії Ніколоз Антідзе, повідомляє Європейська правда з посиланням на Грузия Online.
Сулугуні - сорт розсольного сиру з регіону Самегрело. Він виробляється тільки з натуральних інгредієнтів: коров'ячого або буйволиного молока. Вміст жиру в сулугуні в середньому становить 45%.
У 2016 році уряд Грузії оформив патент на сулугуні та ще кілька страв грузинської кухні. Це означає, що сир під назвою "сулугуні" може бути виготовлений тільки на території Грузії з дотриманням рецептури, технологічного процесу і повинен відповідати певним критеріям якості.
У листопаді 2019 року "гуцульська овеча бриндзя" стала першим українським продуктом, що має географічне зазначення походження.
Cпадщина Рівненщини: виготовлення мацика та “водіння Куста”

Новим Папою Римським став кардинал зі США

Новим Папою Римським після Франциска став Роберт Френсіс Прево.
переглядів: 284
Завтра Рівне попрощається з Героєм — Романом Галаном

Роман народився 27 березня 1992 року в місті Рівне. Навчався у школі №18, а згодом здобував фах у Квасилівському інженерно-технологічному професійному коледжі. Працював у сфері будівництва.
переглядів: 228
На Рівненщині чоловік намагався відкупитися від поліції за порушення правил дорожнього руху

Спроба уникнути відповідальності за порушення ПДР закінчилася для жителя Сарненського району ще більшими проблемами: правоохоронці зафіксували факт надання хабаря службовій особі.
переглядів: 277
Українські медійники отримали «Золоте Перо Свободи»

На церемонії вручення Golden Pen of Freedom Award 2025 незалежна преса України отримала головну журналістську нагороду світу.
переглядів: 371
Верховна Рада ратифікувала історичну угоду зі США про спільний видобуток корисних копалин

Україна зробила ще один крок до економічного відновлення: Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та США про створення Американсько-Українського інвестиційного фонду відбудови.
переглядів: 204