Ми у Facebook
25.11.2020, 13:15

Освіта та кар'єра: що варто знати про нового мера Рівного

Вже з впевненістю можна говорити про те, що новим міським головою Рівного став 35-річний Олександр Третяк від Європейської солідарності.
Що відомо про нового міського голову Рівного:

Дата та місце народження: народився 13 грудня 1985 року на Волині. Виховувався в простій сім’ї – тато працював водієм «швидкої» у Рівному, а мама – працівник на ФАПі.

Освіта: У 2003 році вступив на історико-філологічний факультет Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка Степана Дем’янчука.


У 2008 році завершив навчання, отримав повну вищу освіту та здобув кваліфікацію викладача англійської мови та літератури, німецької мови та літератури.

У 2010 році отримав другий диплом з кваліфікацією «Магістр Богослов’я» Львівської богословської семінарії.

Трудовий стаж: У 2007 року прийнятий на роботу в Рівненську духовну семінарію і Академію християн віри євангельської на посаду викладача теологічних дисциплін та іноземних мов.


У 2010 зайняв посаду проректора з питань науки та розвитку.

У 2012 році очолив навчальний заклад Рівненська духовна семінарія і Академія ХВЄ, де і працює донині. Семінарія – один з найстаріших закладів такого типу і за 30 років існування її педагоги підготували 10 тисяч випускників.

Волонтерство і громадська діяльність: 2008 – 2016 рр. був учасником волонтерських поїздок на африканський континент. У їх складі реалізовував соціальні проекти в Республіці Гана та Буркіна-Фасо: працював в будинках для дітей-сиріт, налагоджував освітній процес, з командою запускали медичну клініку.

2014-2018 роки: встановив партнерські стосунки із європейськими благодійними фондами. З їх допомогою, наприклад, для дітей воїнів АТО щороку довозили різдвяні подарунки.

Під час АТО з товаришами організовував доставку гуманітарних вантажів в найгарячіші точки бойових дій практично по всій лінії фронту – від Слов’янська до Широкиного.

Налагоджував співпрацю із закордонними партнерами США і Європи, завдяки чому допомогли забезпечити наших військових формою, оптикою, взуттям, захисними шоломами.

У 2018 році займався налагодженням Міжконфесійного діалогу християнських церков.

На початку 2020 року досяг домовленостей з містом  Федерал-Вей у США про налагодження партнерських стосунків з Рівним.

У 2020 році, починаючи з березня, коли у Рівному стався колапс із зупинкою громадського транспорту, запустив соціальну ініціативу «Підвези медика». Разом з іншими водіями-волонтерами на свої автомобілях щодня допомагали для пів тисячі працівників медичних установ дістатись до робочого місця.

Політична діяльність: У 2020 році на місцевих виборах балотувався на посаду Рівненського міського голови та депутата Рівненської міської ради від “Європейської солідарності”.







На правах реклами