Ми у Facebook
05.12.2020, 13:00

Нардепи посилили захист працівників та роботодавців на час карантину

фото з epravda.com.ua.

Сьогодні, 2 грудня, на засіданні Верховної Ради прийняли законопроект щодо соцзахисту українців.
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3486 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)".

За це проголосували 319 депутатів.

Документ пропонує внести зміни до законів „Про зайнятість населення” та „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіттяˮ, які спрямовані на забезпечення соціального захисту населення, яке може постраждати від наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), це не залежно від замкнутості циклу виробництва на підприємстві та етапів технологічного процесу.

Приводять у відповідність до законодавства строки, у які роботодавці повідомляють територіальні органи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, про заплановане масове вивільнення працівників.

Про це повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, в Україні підвищили зарплати сімейним лікарям: скільки доплатять за кожну декларацію. За час карантину майже півмільйона українців стали безробітними.





На правах реклами