Ми у Facebook
26.12.2020, 13:00

Як доглядати за прикрасами, щоб зберегти їх вигляд

Як правильно доглядати за прикрасами, щоб зберегти їх первісний вигляд
Знімайте прикраси при фізичному навантаженні

Від будь-якого грубого механічного впливу металева частина вашої прикраси може подряпатися або навіть деформуватися, а на каменях виникнуть тріщини і відколи, тому не забувайте знімати прикраси перед тренуваннями та іншими фізичними активностями. Крім того, знімайте всі ланцюжки, сережки, браслети і кільця, коли відправляєтеся в лазню або солярій, інформує Ukr.Media.

Регулярно протирайте прикраси

З часом будь-який метал може потьмяніти, тому рекомендується регулярно чистити срібні та позолочені прикраси сухою фланеллю, замшею або ганчіркою з сукна для відновлення блиску. Також підійде м'яка (зубна) щітка, змочена теплою водою, і дитяче мило або зубна паста.

Уникайте контакту прикрас з побутовою хімією і косметикою

При контакті косметичних і домашніх миючих засобів з прикрасами можливе виникнення плям, зміна кольору і пошкодження поверхні металу через окислення. Те ж саме ймовірно при тривалій взаємодії з тональним кремом, лосьйоном для засмаги, парфумом та іншими б'юті-засобами.

Зберігайте коштовності у футлярі

Правильніше за все зберігати прикраси у футлярі або спеціальному кейсі. Останні, зазвичай, вміщають в собі мініколекції: сережки вставляються в спеціально передбачені для цього отвори, кільця "нанизуються" на м'яку поличку, ланцюги вішаються і складаються в кишеньки, щоб уникнути заломів і вузлів.





На правах реклами