Ми у Facebook
31.01.2021, 09:20

Банановий зефір з шоколадом: секрети приготування

Домашній банановий зефір виходить надзвичайно ніжним, він буквально тане в роті. Приготування цього солодкого десерту не завдасть вам особливого клопоту, при цьому результат безумовно порадує, але необхідно бути уважними до деяких деталей, про які ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Як приготувати зефір в домашніх умовах: покроковий рецепт


Час приготування: 1 год. 40 хв.
Кількість порцій: 3

Інгредієнти:
Банан - 1 шт. (великий)
Білок з 1 яйця
Шоколадні дропси - 80 г
Цукор - 300 г
Агар-агар - 5 г
Вода - 75 г

Приготування:

1. Банан, розламавши на кілька частин, подрібнюємо блендером до консистенції пюре.

2. Отримане бананове пюре перекладаємо на сковорідку і, перемішуючи, випаровуємо з нього рідину. Готуємо доти, доки пюре не стане настільки густим, що не буде стікати з лопатки. 125 гарячого пюре охолоджуємо спочатку за кімнатної температури, потім – у холодильнику.

3. Під час приготування зефіру кілька процесів необхідно виконувати одночасно, тому змішуємо інгредієнти заздалегідь. Охолоджене пюре пересипаємо в чашу міксера й додаємо до нього яєчний білок.

4. 80 г шоколадних дропсів кладемо в кондитерський мішок і короткими імпульсами розтоплюємо їх в мікрохвильовці.

5. У сотейнику з товстим дном змішуємо 300 г цукру, 75 мл води й 5 г агар-агару.

6. Паралельно ставимо на вогонь сотейник і чашу під міксер. Поки сироп буде доходити до кипіння, збиваємо масу на низьких оборотах, коли закипить – на високих. Сироп доводимо до температури 110 градусів, періодично помішуючи.

7. Коли сироп під час стікання з ложки став утворювати нитку, він готовий. Тепер вводимо його тонкою цівкою в суміш, яка збивається, не припиняючи перемішувати. Коли інгредієнти з'єднаються, збиваємо масу ще 7-8 хвилин.

8. За бажанням в масу вводимо харчовий барвник.

9. Розтоплений шоколад охолоджуємо до кімнатної температури. Відрізавши в кондитерському мішку з шоколадом кінчик, вставляємо його в кондитерський мішок з насадкою, який наповнюємо зефірною масою. Або можна просто видавити шоколад у мішок із зефірною масою. Вибирайте спосіб за власним смаком. Зефірну масу з шоколадом видавлюємо порційно на пергаментний папір. Залишаємо зефір щонайменше на 6 годин, щоб він стабілізувався.
10. Готовий зефір посипаємо цукровою пудрою і, відокремивши від паперу, попарно склеюємо.

11. Зберігаємо зефір у контейнері в сухому місці. Смачного!Джерело.






На правах реклами