Ми у Facebook
04.02.2021, 14:21

Відтепер на Рівненщині 2,5 місяці перевірятимуть установи на дотримання правил безпеки

З 1 лютого по 15 квітня на Рівненщині відбуватимуться перевірки у пансіонатах, готелях, хостелах та будинках для літніх людей на дотримання вимог щодо їх діяльності .
Раніше вийшла постанова Кабінету міністрів з такими вимогами через трагедію у будинку для літніх у Харкові, в результаті якої загинуло 15 людей.

Про це повідомили на брифінгу Рівненської ОДА.

Заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області Панюк Олег повідомив, що вже розроблені графіки перевірок таких закладів на Рівненщині, про результати яких згодом розповідатимуть на офіційному сайті ДСНС України.

Заступник начальника ГУ Національної поліції Рівненщини Стрельбіцький Руслан розповів, що вже сформовані відповідні групи з представників ДСНС, поліції , охорони здоров’я та соцпрацівників Рівненської області, які перевірятимуть вищеперераховані заклади. Поліція насамперед звертатиме увагу на те, чи добровільно утримуються пенсіонери в установах для літніх людей, і чи законне функціонування цих структур. Раніше вже траплялися випадки, коли поліцейські Рівненщини виявляли заклади з особами, які перебували на так званому лікуванні проти власної волі, де їх катували і незаконно утримували.

Зі 115 об’єктів, які планують перевіряти - 29% комунальної власності, 71% -приватної. Власники вже повідомлені.





На правах реклами