Ми у Facebook
10.02.2021, 12:40

Як приготувати ніжне та неймовірне заварне тістечко шу - рецепт в домашніх умовах

Французьке тістечко шу можна приготувати і в домашніх умовах. З простих інгредієнтів виходить справжній кулінарний шедевр, а як його зробити, читайте в нашому покроковому рецепті.
Кращі ідеї подарунків для коханого на День святого Валентина: ТОП-5 корисних порад

Для заварного тіста:
- Борошно - 190 г.
- Цукор - 1.5 ч. л.
- Вершкове масло - 115 г.
- Молоко - 100 г.
- Вода - 250 мл.
- Яйця - 5 шт.
- Щіпка солі.

Для пісочного тіста:

- Борошно - 100 г.
- Цукор - 110 г.
- Вершкове масло - 90 г.
- Харчовий барвник за смаком.

Для крему:

- Цукор - 100 г.
- Вершкове масло - 30 г.
- Молоко - 500 г.
- Яєчні жовтки - 5 шт.
- Кукурудзяний крохмаль - 50 г.

До речі, у тістечко можна додати будь-який крем за смаком, а також фрукти, ягоди або збиті вершки.

Для кракеліну з пісочного тіста змішати цукор з борошном, за бажанням додати барвник. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло, розтерти тісто в крихту. Продовжувати розтирати, поки тісто не скачається в кулю. Тісто покласти між листами пергаменту і тонко розкачати, прибрати на 40 хвилин в морозилку.

Для заварного тіста в каструлю налити молоко з водою, додати масло, поставити на вогонь. Помішувати, поки масло не розчиниться. При перших бульбашках всипати всю муку і інтенсивно вмішувати її. Прогріти ще 2 хвилини і зняти з вогню. Тісто трохи охолодити і по одному вмішати яйця. Тісто має стати гладким і текучим.

Деко вистелити пергаментом. За допомогою кулінарного мішка викласти на папір заварне тісто кружечком діаметром приблизно 3 см. Потім дістати з морозилки пісочне тісто і вирізати такого ж розміру шматочки за допомогою склянки або кулінарного кільця. Викласти пісочне тісто зверху на заварне і злегка приплюснути, як на фото вище. Випікати тістечка в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Пісочне тісто зверху має потріскатися.

Для крему жовтки добре розмішати з цукром, додати крохмаль, перемішати. Окремо довести до кипіння молоко і влити маленькими порціями в жовтки, весь час помішуючи. Поставити крем на вогонь, і варити до загустіння, постійно заважаючи. У трохи остиглий крем додати масло, розмішати. Остудити. У тістечок зрізати верхівки, начинити кремом і закрити. За бажанням додати фрукти або ягоди. Джерело:unian.ua








На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ