Ми у Facebook
12.02.2021, 08:40

Китайський Новий рік 2021 : як зустріти рік Бика

З 11 на 12 лютого за китайською традицією настає рік Бика – до цього господарював Пацюк. Саме після китайського Нового року можна буде відчути певні зміни.
Відзавтра школярі у Рівному знову навчатимуться дистанційно

Китайський Новий рік також відомий як "Свято весни". Це найважливіше свято в китайському календарі. За китайською традицією, кожен рік називається на честь однієї з 12 тварин китайського зодіаку: Щур, Бик, Тигр, Кролик, Дракон, Змія, Кінь, Коза, Мавпа, Півень, Собака та Свиня.

До речі постійної дати початку Китайського Нового року немає, і щоразу він відзначається в різний час – у межах із 21 січня по 21 лютого.


2021 року святкування по всьому світу, вочевидь, буде дещо іншим, ніж раніше, - через коронавірус. Напередодні нового року китайці зазвичай повертаються до своїх домівок, аби провести цей час з родиною.


Традиційно у Китаї проводять паради та вистави, на яких люди вбираються у традиційний одяг. Крім того, запускають феєрверки, адже існує думка, що шум і світло відлякають нечисть на найближчі місяці. Але цього року людям рекомендують не робити цього.

Дорослі часом дарують дітям червоні конверти з грошима. Урочистості тривають два тижні й завершуються Святом ліхтарів.


Прикмети на Китайський Новий рік

- за традицією, коли настає Новий рік, заборонено брати до рук мітлу, аби не вимести за двері везіння в Новому році;
- у перші три дні нового року не можна мити голову – інакше удача змиється або вислизне зі сміттям;
- дозволяти дітям багато вередувати та плакати – це приверне проблеми в сім'ю;
-просити гроші в борг або брати кредит, бо весь рік будете жити від зарплати до зарплати;
- варто уникати числа 4 – воно вважається нещасливим.

"Не варто випробовувати терпіння Бика і дражнити його, бо це призводить до дуже бурхливої реакції, а враховуючи неймовірну силу цієї тварини, то можемо переживати і бурхливі події, оскільки Бик не довго терпить наругу, а всіляко протестує",- розповіла тарологиня і прогнозистка Ольга Соломка.OBOZREVATEL.





На правах реклами