Ми у Facebook
03.03.2021, 12:01

На Рівненщині з'явився центр деревообробних технологій

На базі Сарненського училища запрацював центр деревообробних технологій.
Про це повідомляє Рівненська облдержадміністрація.

На Рівненщині продовжують розвивати мережу навчально-практичних центрів.23-м за рахунком став НПЦ деревообробних технологій, який запрацював на базі Сарненського вищого професійного училища № 22. Вчора відбулось його урочисте відкриття.

"Розвиваючи мережу навчально-практичних центрів, ми повертаємо престиж професії. Адже робітничі спеціальності «годують» країну. За останні 3 роки училище підготувало для деревообробної галузі регіону 150 кваліфікованих робітників. Переконаний, ця цифра відтепер буде стрімко зростати. Тому такий центр - це ще один крок до розвитку меблевого кластеру на Рівненщині», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Очільник області додав, що Рівненщина у лідерах серед інших регіонів України за кількістю навчально-практичних центрів. У планах відкрити ще 4 таких НПЦ.

Приміщення повністю відремонтували, забезпечили сучасним механізованим обладнанням та необхідними інструментами. У 4-х поверховому корпусі розміщені навчальні кабінети, лабораторії, майстерні та навіть музей творчих робіт. На території є гуртожиток, бібліотека та спортивна зала.
Загалом з обласного та державного бюджетів виділили майже 2 мільйона гривень на осучаснення закладу.

Загалом в закладі здійснюється підготовка кваліфікованих робітників за 21 професією. А наразі тут навчається понад 900 студентів. За останні 3 роки училище підготувало для деревообробної галузі регіону 150 кваліфікованих робітників.






На правах реклами