Ми у Facebook
11.04.2021, 18:56

Головний санлікар: "До кінця року в Україні зроблять 47 мільйонів COVID-щеплень"

Протягом 2021 року в Україні потрібно організувати близько 47 млн уколів вакцини від коронавірусної інфекції для людей, яким більше 18 років.
Про це повідомляє головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю на «5 каналі».

«Мені, як санітарному лікарю, потрібно організувати близько 47 млн уколів упродовж 2021 року людям старше 18 років. Це можливо організувати тільки тоді, коли ми відкриємо масове щеплення», - говорить Ляшко.

Він зазначив, що на початку квітня, відповідно до рішення РНБО, було поставлено завдання провакцинувати більшість, тобто майже 70% дорослого населення України.

«Всі, хто зараз розповідає якісь міфи, - не слухайте ту людину, яка відмовляється від вакцинації. Запитайте у тих, хто хворів і запитайте, як довго тривала хвороба, які лікарські засоби приходилось вживати і які наслідки реабілітації після цієї хвороби. Після цього просто пропадають всі сумніви щодо доцільності вакцинації. Оскільки переваги, які дає нам імунопрофілактика, вони в сотні разів перевищують всі ті можливі негативні ризики, які можуть бути після вакцинації, у порівнянні з тими негативними ризиками, які виникають під час і після хвороби», - зазначає головний санітарний лікар.

Ляшко закликає, коли прийде черга, вакцинуватися без сумнівів будь-яким препаратом, який буде доступний на той конкретний момент. Також він нагадав дії і обіцянки влади, щодо вакцинації.

«Коли восени 2020 року ми говоримо, що в Україні буде вакцинація, розпочнеться вона в лютому, закінчиться в березні 2022 року, і ми вакцинуємо 50% дорослого населення. Бо за опитуваннями саме 50% дорослого населення хоче вакцинуватись. Тобто, ми так розрахували нашу дорожню карту. При цьому, ми казали, якщо буде зростати попит, держава знайде можливість забезпечити всіх вакцинацією. Перше щеплення було зроблено 24 лютого у місті Черкаси, лікар вакцинувався», - нагадує головний санітарний лікар.

Нагадаємо, що МОЗ найближчим часом також очікує поставки вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. Також Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання десяти мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Постачання відбуватиметься протягом року.

Читайте також:



Вакцина Pfizer: кого вакцинуватимуть насамперед
COVID-19: статистика Рівненщини станом на 11 квітня






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ