Ми у Facebook
12.04.2021, 11:15

Ляшко розказав, як українцям подолати COVID-19 за три тижні

Якщо всі українці впродовж трьох тижнів носитимуть маски, не знімаючи, в Україні коронавірусна хвороба буде подолана.
Про це повідомляють в Укрінформ з посиланням на слова головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

«Є дослідження CDC (Атланта, Центр з контролю та профілактики захворювань у США, - ред.) вони сказали, якщо б люди впродовж трьох тижнів носили всі маски не знімаючи, в нас коронавірусна хвороба була б подолана. Не знімайте маски, носіть, і ми пройдемо епідемію коронавірусної хвороби. Мийте руки і уникайте скупчення людей і при нагоді зробіть щеплення і не тільки від коронавірусної хвороби», - повідомив Віктор Ляшко.

Також гловний санітарний лікар України зазначив, що рік тому, на початку запровадження карантинних обмежень, дуже важко було пояснити, навіщо потрібен карантин.

«Досить тяжко було пояснювати весною 2020 року, чому в нас жорсткий карантин. Люди не бачили хворого, і ніхто ні в кого з близьких не хворів. Сьогодні така ситуація, що вже за п’ять рукостискань ви будете знати якусь історію людини, яка перехворіла і перехворіла тяжко. Сьогодні ми можемо сказати, що застосування локальних карантинних обмежень дає свій результат. І Чернігівська, і Чернівецька і Закарпатська області вже підходять до того, що найближчими днями – 3-4-5 днів і вони перейдуть з червоного рівня в жовтий рівень епідеміологічної небезпеки, це значить, що в них буде знято жорсткі карантинні обмеження», - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, в місті Києві сьогодні вкрай важка ситуація, що пов'язано із чималим скупченням людей і, в тому числі, з так званою пандемічною втомою.

«Скільки би ми не писали на папері обмежень, якщо ми всі разом не будем їх дотримуватись, вони не будуть давати ефекту. І тут не питання до влади. І зокрема введення карантинних обмежень - це особиста відповідальність кожного. Людини, влади, органів місцевого самоврядування. Те, що лікарні не готові, – це недопрацювання органів місцевого, які повинні були розвивати систему охорони здоров’я матеріально – технічну базу», – наголосив Ляшко.

Читайте також:
За добу на Рівненщині провакцинували 150 людей
Головний санлікар: "До кінця року в Україні зроблять 47 мільйонів COVID-щеплень"






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ