Ми у Facebook
14.04.2021, 14:20

Степанов: Україна пережила пік третьої COVID-хвилі

Кількість виписаних із лікарень вчора, 13 квітня, на 22,8% перевищила кількість госпіталізацій.
Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пост міністра охорони здоров’я України в Facebook.

«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня», - написав Максим Степанов.
За його словами, зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. «Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Чернівецька, вийшли з «червоної» зони», - додав він.

Міністр зауважив, «якщо подивитися на рівень госпіталізації, минулого тижня до лікарень потрапили на 2 тис. пацієнтів менше, ніж позаминулого». Також спостерігається зниження кількості тих, хто захворів.

«Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією», - зазначив Степанов.

За його словами, МОЗ постійно тримало руку на пульсі, збільшуючи кількість ліжок із підведеним киснем відповідно до потреб, оновлюючи протоколи лікування, щоб максимально ефективно протистояти хворобі.

«Але деякі регіони, зокрема Київ, а також Хмельницька, Львівська та Полтавська області, продовжують перебувати в «червоній» зоні підвищеної епідемічної небезпеки, ситуація там залишається надскладною. Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів - носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей», - заявив Степанов.

Також міністр подякував лікарям, які врятували безліч життів попри виснаження і небезпеку для власного здоров’я.

Читайте також:


Очільник МОЗ: Ми вийшли на пік третьої COVID-хвилі, ситуація стабілізується
Скільки українців вже отримали COVID-щеплення?





На правах реклами