Ми у Facebook
16.04.2021, 17:54

Санітарним інструкторам важливо зберігати холоднокровність

зображення з facebook.com/pressjfo.news

Микола служить санітарним інструктором в окремій механізованій бригаді Збройних Сил України. Йому 21 рік і він уже вдруге виконує завдання в районі проведення ООС.
— Коли навчався в медичному коледжі, там цілий поверх займали портрети героїв сьогоднішньої війни. Тоді й вирішив, що піду до Збройних Сил надавати допомогу нашим військовим. У 2019 році підписав контракт. Пройшов курс молодого бійця й потрапив до своєї бригади на посаду санітарного інструктора, — згадує Микола.
За словами хлопця, для успішної роботи санітарним інструктором важливі знання та холоднокровність. Бо якщо почнеш панікувати, то кваліфікованої допомоги надати не зможеш, — радить санінструктор.

Під час служби Микола вже пройшов тижневе навчання на одному з полігонів з канадськими інструкторами.

— Військові медики вже почали працювати за натовськими протоколами. Відмінностей у нашій з канадцями роботі - небагато. За тиждень навчання я вдосконалив знання й навички, — зазначає Микола.

Хлопець згадує, як вперше довелося допомагати пораненому.

— Тоді ми приїхали на точку евакуації… Тут ми перевантажуємо поранених з машини, яка приїжджає з першої лінії, до нашого транспорту. За необхідності, встановлюємо внутрішньовенні катетери, перебинтовуємо, зупиняємо кровотечу, детальніше оглядаємо пораненого. Потім вирушаємо до стабілізаційного пункту, де вже лікарі надають кваліфіковану допомогу… Тоді у військовослужбовця була контузія. Я дуже нервувався. Але колеги сказали, що цього не було видно. Мабуть, тому що старався тримати себе в руках.

За повідомленням з прес-центру ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Поет, який боронить Україну

«Кадровий фронт»


Відомий російський актор захищає Україну зі зброєю у руках

Аби поховати побратима, поранені воїни відмовилися від лікування

Історія героя: "Тут мої друзі та товариші, а там – мій син, все просто"





На правах реклами