Ми у Facebook
27.04.2021, 16:40

Смачніше, ніж у дитинстві: фото-рецепт паски до Великодня

Ділимося легким рецептом паски, яка вийде у всіх.

Інгредієнти


Для опари:
◼ дріжджі - свіжі або сухі (100г / 50 г);
◼ цукор - ст. ложка;
◼ борошно - ст. ложка;
◼ молоко - 1 стакан.

Тісто:
◼ молоко - 600 мл;
◼ цукор - 500 г;
◼ ванілін і щіпка солі;
◼ цедра 2-х лимонів і 2-х апельсинів;
◼ жовтки - 10 шт .;
◼ борошно - 1,5 кг;
◼ вершкове масло - 200 г;
◼ сметана - 150 г;
◼родзинки - 250 г;
◼ коньяк - 100 г.

Глазур:
◼ желатин - 1 пакет;
◼ вода - 6 ст. ложок;
◼ сахар - стакан;
◼ лимон - чайна ложка;

Спосіб приготування:


⬜ За пару годин до приготування замочуємо родзинки в теплій воді з коньяком (1/1). Очищаємо цедру з апельсинів і лимонів. Це теж краще зробити заздалегідь.

⬜ Опара: в нагріте молоко додаємо дріжджі і мнём їх руками до повного розчинення, щоб не залишилося грудочок. Миску з опарою ставимо в тепле місце на 10 - 20 хвилин.

⬜ Тісто: молоко ставимо на плиту, додаємо в нього цукор, ванілін і сіль. Помішуємо до розчинення цукру. Збиваємо жовтки, до них додаємо розтоплене масло, цедру, сметану, молоко з цукром.


⬜ В опару додаємо просіяне борошно і підливаємо наші рідкі інгредієнти. Ізюм виймаємо з води, промокаємо паперовим рушником, присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перш за все, якщо є кухонний комбайн, можна місити з його допомогою, а потім домісіть тісто рукою, близько 10 хвилин. Не важливо, чи буде приставати тісто до рук чи ні. Паски все-одно вийдуть. Головне не перестарайтеся, не потрібно, щоб тісто вийшло збитим, навпаки воно повинне бути повітряним.


⬜ Після того як замісили тісто присипаємо його зверху борошном, накриваємо рушником і залишаємо піднятися. Зазвичай це відбувається вже через 15-20 хвилин. Виймаємо наші формочки, змащуємо вершковим маслом і викладаємо в них тісто, але тільки половину форми, не до верху, інакше паски «втечуть». Присипаємо знову борошном і залишаємо піднятися. Десь через хвилин 15 ставимо паски в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин.


⬜ Глазур: заливаємо желатин 2 столовими ложками води. У ківш висипаємо цукор, додаємо 4 столові ложки води і ставимо на вогонь до його повного розчинення. Знімаємо з вогню, додаємо желатин, теж його розчиняємо. Збиваємо міксером до білих смуг, які будуть залишати лопасті на масі. Додаємо лимон і ванілін. Змащуємо наші теплі паски і прикрашаємо на свій смак.


Читайте також: Рулет зі свинини для Великоднього столу - рецепт





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини