Смачніше, ніж у дитинстві: фото-рецепт паски до Великодня
Інгредієнти
Для опари:
◼ дріжджі - свіжі або сухі (100г / 50 г);
◼ цукор - ст. ложка;
◼ борошно - ст. ложка;
◼ молоко - 1 стакан.
Тісто:
◼ молоко - 600 мл;
◼ цукор - 500 г;
◼ ванілін і щіпка солі;
◼ цедра 2-х лимонів і 2-х апельсинів;
◼ жовтки - 10 шт .;
◼ борошно - 1,5 кг;
◼ вершкове масло - 200 г;
◼ сметана - 150 г;
◼родзинки - 250 г;
◼ коньяк - 100 г.
Глазур:
◼ желатин - 1 пакет;
◼ вода - 6 ст. ложок;
◼ сахар - стакан;
◼ лимон - чайна ложка;
Спосіб приготування:
⬜ За пару годин до приготування замочуємо родзинки в теплій воді з коньяком (1/1). Очищаємо цедру з апельсинів і лимонів. Це теж краще зробити заздалегідь.
⬜ Опара: в нагріте молоко додаємо дріжджі і мнём їх руками до повного розчинення, щоб не залишилося грудочок. Миску з опарою ставимо в тепле місце на 10 - 20 хвилин.
⬜ Тісто: молоко ставимо на плиту, додаємо в нього цукор, ванілін і сіль. Помішуємо до розчинення цукру. Збиваємо жовтки, до них додаємо розтоплене масло, цедру, сметану, молоко з цукром.
⬜ В опару додаємо просіяне борошно і підливаємо наші рідкі інгредієнти. Ізюм виймаємо з води, промокаємо паперовим рушником, присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перш за все, якщо є кухонний комбайн, можна місити з його допомогою, а потім домісіть тісто рукою, близько 10 хвилин. Не важливо, чи буде приставати тісто до рук чи ні. Паски все-одно вийдуть. Головне не перестарайтеся, не потрібно, щоб тісто вийшло збитим, навпаки воно повинне бути повітряним.
⬜ Після того як замісили тісто присипаємо його зверху борошном, накриваємо рушником і залишаємо піднятися. Зазвичай це відбувається вже через 15-20 хвилин. Виймаємо наші формочки, змащуємо вершковим маслом і викладаємо в них тісто, але тільки половину форми, не до верху, інакше паски «втечуть». Присипаємо знову борошном і залишаємо піднятися. Десь через хвилин 15 ставимо паски в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин.
⬜ Глазур: заливаємо желатин 2 столовими ложками води. У ківш висипаємо цукор, додаємо 4 столові ложки води і ставимо на вогонь до його повного розчинення. Знімаємо з вогню, додаємо желатин, теж його розчиняємо. Збиваємо міксером до білих смуг, які будуть залишати лопасті на масі. Додаємо лимон і ванілін. Змащуємо наші теплі паски і прикрашаємо на свій смак.
Читайте також: Рулет зі свинини для Великоднього столу - рецепт
Великдень, вдалий рецепт паски, рецепт паски, великодня паска, Великодні свята, рецепт
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 411
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 357
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 455
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 414
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 438