Смачніше, ніж у дитинстві: фото-рецепт паски до Великодня
Інгредієнти
Для опари:
◼ дріжджі - свіжі або сухі (100г / 50 г);
◼ цукор - ст. ложка;
◼ борошно - ст. ложка;
◼ молоко - 1 стакан.
Тісто:
◼ молоко - 600 мл;
◼ цукор - 500 г;
◼ ванілін і щіпка солі;
◼ цедра 2-х лимонів і 2-х апельсинів;
◼ жовтки - 10 шт .;
◼ борошно - 1,5 кг;
◼ вершкове масло - 200 г;
◼ сметана - 150 г;
◼родзинки - 250 г;
◼ коньяк - 100 г.
Глазур:
◼ желатин - 1 пакет;
◼ вода - 6 ст. ложок;
◼ сахар - стакан;
◼ лимон - чайна ложка;
Спосіб приготування:
⬜ За пару годин до приготування замочуємо родзинки в теплій воді з коньяком (1/1). Очищаємо цедру з апельсинів і лимонів. Це теж краще зробити заздалегідь.

⬜ Опара: в нагріте молоко додаємо дріжджі і мнём їх руками до повного розчинення, щоб не залишилося грудочок. Миску з опарою ставимо в тепле місце на 10 - 20 хвилин.

⬜ Тісто: молоко ставимо на плиту, додаємо в нього цукор, ванілін і сіль. Помішуємо до розчинення цукру. Збиваємо жовтки, до них додаємо розтоплене масло, цедру, сметану, молоко з цукром.


⬜ В опару додаємо просіяне борошно і підливаємо наші рідкі інгредієнти. Ізюм виймаємо з води, промокаємо паперовим рушником, присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перш за все, якщо є кухонний комбайн, можна місити з його допомогою, а потім домісіть тісто рукою, близько 10 хвилин. Не важливо, чи буде приставати тісто до рук чи ні. Паски все-одно вийдуть. Головне не перестарайтеся, не потрібно, щоб тісто вийшло збитим, навпаки воно повинне бути повітряним.


⬜ Після того як замісили тісто присипаємо його зверху борошном, накриваємо рушником і залишаємо піднятися. Зазвичай це відбувається вже через 15-20 хвилин. Виймаємо наші формочки, змащуємо вершковим маслом і викладаємо в них тісто, але тільки половину форми, не до верху, інакше паски «втечуть». Присипаємо знову борошном і залишаємо піднятися. Десь через хвилин 15 ставимо паски в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин.

⬜ Глазур: заливаємо желатин 2 столовими ложками води. У ківш висипаємо цукор, додаємо 4 столові ложки води і ставимо на вогонь до його повного розчинення. Знімаємо з вогню, додаємо желатин, теж його розчиняємо. Збиваємо міксером до білих смуг, які будуть залишати лопасті на масі. Додаємо лимон і ванілін. Змащуємо наші теплі паски і прикрашаємо на свій смак.

Читайте також: Рулет зі свинини для Великоднього столу - рецепт

Великдень, вдалий рецепт паски, рецепт паски, великодня паска, Великодні свята, рецепт
Помер відомий журналіст Рівненщини

У понеділок після Великодня, 21 квітня 2025 року, помер відомий журналіст Рівненщини Микола Кривий.
переглядів: 97
Молодь Рівненщини запрошують долучитися до мандрівного табору «Стежками князів Острозьких»

Із 22 по 26 травня на Рівненщині пройде вже дванадцятий мандрівний табір «Стежками князів Острозьких». Захід організовує громадська організація «Центр суспільних перетворень» за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.
переглядів: 219
Сьогодні почався Пасхальний, Світлий тиждень

Попередній тиждень, до свята Пасхи, називався Страсним, або Великим, і всі дні його носили назву великих. Зі світлим Христовим Воскресінням розпочинається тиждень Пасхальний, або Світлий, і всі дні цієї седмиці (до суботи включно) називаються світлими: Світлий понеділок, Світлий вівторок, Світла середа тощо.
переглядів: 254
Літні канікули не будуть скорочувати: це фейк

У соціальних мережах активно поширюється неправдива інформація щодо нібито обов’язкового скорочення літніх канікул у 2025 році. У Міністерстві освіти і науки України наголошують: жодних рішень з цього приводу уряд не ухвалював.
переглядів: 268
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 534