12.05.2021, 20:25

Шоколадний рулет за 12 хвилин: готуємо смачно та швидко

Якщо ви хочете приготувати смачний десерт та витратити мінімум часу, то цей рецепт для вас. Цей рулет із чорничним джемом та шоколадним кремом - король всіх рулетів! Готується дуже просто і швидко, а за смаком ніжний і ароматний. Смачного!
Рулетний бісквіт:

- 100г цукру
- 100г цілісних яєць
- 45г жовтків
- 60г білка
- 60г борошна
- 20г какао
- 20г вершкового масла

Приготування:

1. Розтопити масло, охолодити до кімнатної температури.
2. Цілісні яйця і жовтки збити з половиною цукру в повітряну піну.
3. Білки збити, поступово додаючи цукор, що залишився до м'яких піків для того, щоб було зручніше вмішувати її до решти інгредієнтів.
4. З'єднати яєчні маси, всипати просіяне борошно і какао, акуратними рухами вмішати.
5. У розтоплене масло додати дві ложки тіста, перемішати і влити в основну масу, таким чином легше і швидше змішувати жири.
6. Масу розподілити рівним шаром на аркуші 30х40 см на силіконовому або тефлоновому килимку, випікати в розігрітій духовці 200 С 12 хв! Не пересушуйте, адже не зможете скрутити рулет.
7. Зняти з листа, обрізати нерівні краї, якщо є, перевернути і зняти килимок. Охолодити!

Чорничний джем:

- 180г замороженої чорниці
- 50г цукру
- 7г кукурудзяного крохмалю
- 2ст.л води
1. Чорницю з цукром нагріти в сотейнику до кипіння.
2. У крохмаль додати воду і добре перемішати, влити помішуючи в чорницю, проварити 1 хвилину, зняти, охолодити.

Крем шоколадний:

- 240г кисломолочного сиру
- 75г вершків 33%
- 40г цукру
- 45г темного шоколаду від 54%
1. Холодний сир збити з вершками і цукром.
2. Шоколад розтопити і охолодити до кімнатної температури, влити у збивати крем.

Згортаємо:

1. Бісквіт покласти на харчову плівку, зверху рівним шаром нанести крем, зверху викласти охолоджений джем.
2. Акуратно скрутити рулет з одного краю і зверху обгорнути харчовою плівкою, трохи притискаючи. Залишити в холодильнику на стабілізацію на кілька годин.
3. Після цього вийняти з плівки і присипати зверху какао!
Щасливе Рівне