13.05.2021, 19:35

Бабусин торт "Пломбір" - рецепт

Тортик, що не залишить вас без приємних вражень.
Інгредієнти:

- цукровий пісок - 70 грам.
- борошно пшеничне -250 грам.
- вершкове масло - 130-150 грам.

Для крему:

- сметана -500 грам.
- курячі яйця - 2 шт.
- крохмаль (кукурудзяний або картопляний) - 2 ст.л.
- вершкове масло - 50 грам.
- ванільний цукор - 1 упаковка
- цукровий пісок -150 грам.

Приготування:

1. Висипаємо в миску 250 грамів пшеничного борошна, 70 грам. цукрового піску і 150 грам вершкового масла.
2. Вершкове масло потрібно натерти на тертці, для цього воно повинно бути твердим (я на 15 хвилин кладу його в морозилку і тоді воно без проблем натирається на тертці).
3. Перетираємо натерте вершкове масло з борошном і цукром до стану крихти.
4. На суху розігріту сковорідку відправляємо пісочну крихту і смажимо до приємного золотистого кольору.
5. Готуємо крем для торта: розбиваємо в каструлю курячі яйця, додаємо цукор, пакетик ванільного цукру, крохмаль. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок. Тепер додаємо сметану (500гр.). Ще раз ретельно розмішуємо.
6. Крем слід поставити на вогонь і весь час активно помішувати до загустіння. В густий гарячий крем додаємо 40-50 гр. вершкового масла і гарненько перемішуємо.
7. Низ тарілки посипаємо пісочною крихтою. Шар повинен бути тонким !! Далі викладаємо гарячий крем. І таким чином збираємо тортик шарами: крихта, потім крем. Останнім шаром повинен бути пломбірний крем, а зверху можна посипати тертим шоколадом (у мене білий).
8. Відправляємо тортик в холодильник просочитися.

Смачного!
Щасливе Рівне