Чому хворі на COVID-19 втрачають смак та нюх: пояснення вчених
Науковці стверджують, що в людей, які перенесли COVID-19, зменшилася кількість сірої речовини в ділянках мозку, які відповідають за розпізнавання запахів і смаків. Йдеться про лівій парагіппокампальну звивину, ліву орбітофронтальну кору та ліву острівцеву кору.
Більше того, ці ділянки мозку людини частково відповідають за пам'ять та емоційні реакції. Тому люди, які хворіють на коронавірус можуть відчути погіршення пам'яті.
Читайте також: На Рівненщині додалось 11 нових випадків коронавірусу

коронавірус, втрата нюху, втрата смаку, ковід-пацієнти, пандемія, вчені
Найкращі вітання з Днем сантехніка 2025

Завтра, 11 березня, відзначають Всесвітній день сантехніка. Це професійне свято, яке заснувала Всесвітня рада сантехніки (World Plumbing Council) 2010 року, щоб привернути увагу до важливості сантехнічних систем для здоров'я людей і захисту довкілля.
переглядів: 175
Завтра у Рівному молодь зможе повчити англійську і поговорити про літературу

Завтра, 11 березня, у Рівненській обласній бібліотеці для молоді запланована низка цікавих навчально-мистецьких заходів.
переглядів: 192
Рівнянин здобув медаль на чемпіонаті Європи

Заслужений майстер спорту України, олімпієць, рівнянин Олег Омельчук здобув бронзову медаль у командних змаганнях на чемпіонаті Європи зі стрільби з пневматичної зброї. Змагання відбувалося у у хорватському Осієку
переглядів: 254
В Україні заровадять анонімний розгляд справ ВЛК: що це означає?

До листопада 2025 року в Україні планують запровадити анонімний розгляд справ військово-лікарськими комісіями (ВЛК). Це стане третім етапом цифровізації процесу проходження медичних комісій у військових центрах комплектування.
переглядів: 239
У Рівне прийде весна. Саксофонова

Уже за кілька днів, 13 березня, у місті Рівному відбудеться концерт, який потішить шанувальників саксофонної музики.
переглядів: 305