Чому хворі на COVID-19 втрачають смак та нюх: пояснення вчених
Науковці стверджують, що в людей, які перенесли COVID-19, зменшилася кількість сірої речовини в ділянках мозку, які відповідають за розпізнавання запахів і смаків. Йдеться про лівій парагіппокампальну звивину, ліву орбітофронтальну кору та ліву острівцеву кору.
Більше того, ці ділянки мозку людини частково відповідають за пам'ять та емоційні реакції. Тому люди, які хворіють на коронавірус можуть відчути погіршення пам'яті.
Читайте також: На Рівненщині додалось 11 нових випадків коронавірусу

коронавірус, втрата нюху, втрата смаку, ковід-пацієнти, пандемія, вчені
В Україні на третину побільшало мільйонерів за рік

Державна податкова служба України повідомила про значне зростання кількості громадян, які задекларували доходи понад мільйон гривень за 2024 рік. Цей показник збільшився на вражаючі 63% порівняно з попереднім роком, що свідчить про помітне зростання добробуту певної частини населення країни.
переглядів: 151
Швидко і ситно: готуємо ліниві пельмені за 40 хвилин

Спробуйте приготувати ліниві пельмені за нашим рецептом. Його перевага у тому, що страва готується дуже швидко, але не відстає від звичайних пельменів за смаком.
переглядів: 990
Український комік, родом з Рівненщини, розповів як схуд на 54 кілограми

Відомий український комік Володимир Жогло, який родом з Млинова, поділився вражаючою історією власного схуднення.
переглядів: 545
Рівнян попереджають про новий вид шахрайства

Поліція Рівненщини розповідає про вид шахрайства, коли постраждалим рекомендують нібито "покращити свій мобільний зв'язок".
переглядів: 414
Як військовим оформити заповіт і довіреність без нотаріуса

В умовах воєнного стану військові не завжди мають змогу звернутися до нотаріуса. У таких випадках Закон дозволяє посвідчувати правочини в особливому порядку.
переглядів: 391