Чому хворі на COVID-19 втрачають смак та нюх: пояснення вчених
Науковці стверджують, що в людей, які перенесли COVID-19, зменшилася кількість сірої речовини в ділянках мозку, які відповідають за розпізнавання запахів і смаків. Йдеться про лівій парагіппокампальну звивину, ліву орбітофронтальну кору та ліву острівцеву кору.
Більше того, ці ділянки мозку людини частково відповідають за пам'ять та емоційні реакції. Тому люди, які хворіють на коронавірус можуть відчути погіршення пам'яті.
Читайте також: На Рівненщині додалось 11 нових випадків коронавірусу
коронавірус, втрата нюху, втрата смаку, ковід-пацієнти, пандемія, вчені
Аварія у Дніпрі: подробиці ДТП, яка забрала життя 10-річної дівчинки
Поліція затримала водія, який вчинив смертельне ДТП у Дніпрі.
переглядів: 78
Церковний календар на грудень 2024: що святкуватимуть українці
Останній місяць року багатий на святаи та важливі дати. У церковному календарі на грудень іц Різдво, і Миколи, і річниця проведення Об’єднавчого Собору.
переглядів: 99
Що треба знати про реформу МСЕК
Статус інвалідності до дати наступного оцінювання є чинним.
переглядів: 416
У Рівному відбудеться фестиваль "ВареничОК"
Сьогодні, 30 листопада, у Парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка з 12:00 до 19:00 пройде фестиваль "ВареничОК".
переглядів: 375
На Рівненщині попрощалися із чотирма загиблими захисниками
Рівненщина попрощалася із загиблими Воїнами Василем Федчуком із Гощанщини, Андрієм Калушем із Дядьковицької громади, Олександром Панасюком із Сарненщини та Віктором Сиротчуком із Вараської ТГ.
переглядів: 422