Ми у Facebook
21.06.2021, 16:40

Чому хворі на COVID-19 втрачають смак та нюх: пояснення вчених

Вчені з Оксфордського університету та Імперського коледжу Лондона знайшли причину втрати смаку й нюху в людей, які перехворіли коронавірусом.
Про це повідомляє Укрінформ.

Науковці стверджують, що в людей, які перенесли COVID-19, зменшилася кількість сірої речовини в ділянках мозку, які відповідають за розпізнавання запахів і смаків. Йдеться про лівій парагіппокампальну звивину, ліву орбітофронтальну кору та ліву острівцеву кору.

Більше того, ці ділянки мозку людини частково відповідають за пам'ять та емоційні реакції. Тому люди, які хворіють на коронавірус можуть відчути погіршення пам'яті.

Читайте також: На Рівненщині додалось 11 нових випадків коронавірусу





На правах реклами