Ми у Facebook
24.06.2021, 18:26

Рівнянці допомагав писати книгу дух предка

Алла Рогашко, фото з її сторінки у мережі ФБ.

Днями побачив світ новий роман письменниці Алли Рогашки. Нова книга має ім'я "Провидець".
І в цьому творі загадкова і інтригуюча не лише назва, але й умови, за яких він створювався:

"Провидець" – найбільший, найґрунтовніший, найвідвертіший роман із написаних мною. Написаний за дуже короткий (як для мене) проміжок часу – за пів року. Для порівняння: попередній, п’ятий роман "Свідки дзеркала" (поки не виданий), писала майже три роки, а за обсягом він майже удвічі менший за "Провидця".




Писала запоєм, вечорами й ночами (до 3-4, іноді 5 ранку). Упевнена, мене підтримував і вів дух предків-дерманців і Дерманя – славетного села, де проросло коріння моїх батьків, а, отже, й моє. Власне, й ідея з’явилася з "легкої руки" тата, який порадив події нового роману перенести (окрім Рівного) в Дермань.

Роман містичний, але під собою містить правдивий ґрунт. Уже традиційно для моїх романів, події розвиваються у двох часових відтинках – минулому й теперішньому, які поміж собою переплітаються. Персонаж з минулого живе в Дермані, а сучасний – у Рівному. В творі є реальні люди, деяким не змінювала імен та й дозволу не питала. Думаю, для них це буде несподіванкою.
Неймовірно вдячна нашим історикам і краєзнавцям: Андрію Жив’юку, Миколі Ужвіну, Федору Єфімчуку, Світлані Калько, Андрію Климчуку – за те, що охоче ділилися історичною інформацією, документальними фактами та реальними історіями. А також друзям-письменникам – за підтримку та слушні поради", - розповідає авторка Алла Рогашко.

Про що книга?

Чи можна змінити майбутнє? А коли твоє майбутнє – для когось уже минуле? Лише маючи особливу чутливість і здатність відчувати тонкі енергії всесвіту, можливо прорватися у вищі сфери та бодай спробувати передати звістку…
Панас починає видіти трагічні події, що відбудуться у його рідному селі. Поміж тим, у снах він стрічається з героєм із майбутнього – Богданом. Через подібність дýші двох чоловіків перетнулися у позачассі – у снах і видіннях, де вони переживають схожі відчуття і враження.



Алла Рогашко - письменниця та журналістка. Автор низки прозових творів. «Осіннє Рондо місячної ночі» (2015), «Крізь безодню до Світла» (2016), «Львів. Смаколики. Різдво» (2016), «Її сукня» (2017),«Львів. Вишні. Дощі» (2017), "Сни з колодязя" (2019).





На правах реклами