16.07.2021, 12:36

Пісочний тортик з сирно-ягідною начинкою: бюджетний рецепт

М'яке пісочне терте тісто, яке тане в роті. Ніжна сирна начинка, якій додають соковитості ягідки. Для літніх вечорів - прекрасний варіант десерту!
Інгредієнти для торта 22 см:

Для тіста:

- 210 гр борошна
- 40 гр цукру
- 100 г вершкового масла
- 3 жовтки
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- цедра 1 лимона

Для начинки:

- 480 г будь-якого 5-9% сиру
- 200 г 15-20% сметани
- 80 г цукру (якщо любите солодке, цукор можна збільшити)
- 20 г крохмалю
- 1 ч л ваніль цукру
- 3 білка
- дрібка солі

+ 300-400 г малини

Приготування:


1.В миску помістити м'яке вершкове масло кімнатної температури, додати сіль, цукор, ванільний цукор, лимон цедру і все збити міксером.
2. По одному додати 3 жовтки і збити разом.
3. У борошно додати розпушувач, перемішати.
4. Ввести частинами борошняну суміш в рідку суміш. Замісити тісто спочатку ложкою, а потім руками. Тісто виходить м'яке, еластичне і не липне.
5. Тісто розділити на 3 частини. Помістити дві частини в один кульок / пакет і одну частину в другий. Одну частину прибрати в морозилку на 45 хв, решту тіста - в холодильник теж на 45 хв.
6.Форму для випічки застелити пергаментом. Дві частини тіста натерти на крупній тертці відразу в форму, розрівняти виделкою по дну. Випікати в духовці при 180 С 10 хвилин.

7. Готуємо начинку. Сир пробити блендером. У миску викласти сир, сметану, ванілін, цукор (80 гр) і все перемішати в однорідну масу, потім додати крохмаль і перемішати.
8. Білки з дрібкою солі збити міксером, коли маса збільшиться в об'ємі, частинами додати цукор (80 гр) і збити до густих піків.
9. Частину білків додати в сирну масу і все акуратно переміішати. На основу пирога викласти частину сирної маси, потім розкласти малину, знову шар маси і зверху малину.
10.Зверху натерти на тертці тісто з морозилки і розподілити.
11.Випікати в духовці при 170 С 50 - 60 хв.
Щасливе Рівне