Ми у Facebook
27.07.2021, 12:30

Тертий пиріг з абрикосом: покроковий рецепт до чаю

фото Tom Fincher.

Влітку необхідно отримати максимум корисних вітамінів і мінералів з сезонних фруктів та ягід. Так, у будні і свята, а також для частування друзів хороший десерт - Тертий пиріг з абрикосами.
Інгредієнти: борошно (350 г), вершкове масло 82,5% (200 г), цукор (100-150 г), яйце куряче (2 шт.), сіль (щіпка), розпушувач тіста (1 ч. л.), вода (10 мл), абрикоси (300-400 г), крохмаль (1-2 ст. л.), цукрова пудра (1 ст. л.).

Приготування:

Всі продукти - повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло нарізаємо кубиками і розтираємо з цукром. Потім додаємо до нього сіль і яйця,
перемішуємо.

В окрему миску просіваємо борошно з розпушувачем. Потім з'єднуємо борошняну суміш з яєчно-масляною, замішуємо тісто, додаючи 10 мл води. Ділимо тісто на 2 нерівні частини і загортаємо кожну з них в харчову плівку. Більшу частину кладемо в холодильник приблизно на 30 хвилин, а меншу - в морозильну камеру.

Тим часом абрикоси промиваємо під проточною водою, очищаємо від кісточок і ділимо на половинки. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 ° С, а форму для випічки змащуємо вершковим маслом або беремо пергаментний папір.

Ту частину тіста, що була в холодильнику, викладаємо на деко. Слідом посипаємо корж крохмалем, викладаємо на нього абрикоси, а зверху - ще трохи крохмалю і цукру. Краї коржа загинаємо вгору, формуючи бортики.

Меншу частину тіста дістаємо з морозилки, присипаємо борошном і натираємо на велику тертку поверх начинки. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо близько 25-40 хвилин до золотистої скоринки - в залежності від потужності духовки.

Даємо йому трохи охолонути, а потім виймаємо з форми. Також тертий пиріг з абрикосами можна посипати цукровою пудрою.

Подаємо до чаю і насолоджуємося смаком!





На правах реклами