Ми у Facebook
01.09.2021, 11:30

Чи варто покривати нігті гель-лаком? Відповідаємо на поширені питання

Останнім часом дедалі більше жінок користуються послугами майстринь з манікюру, або ж слідкують за станом нігтів самотужки. Однією з найрозповсюджених процедур стало покриття нігтьової пластини гель-лаком чи гелем. Ми розповімо про користь та ризики фішки останніх років.

Від гель-лаків є якась шкода нігтям?



Гелеві лаки роблять нігтик міцнішим, оскільки створюють на поверхні міцну еластичну плівку, під якою пластина продовжує рости.

Загалом, гель-лак – це гібрид, який увібрав в себе кращі властивості лакових покриттів. Найбільшими його перевагами є:

- Простота нанесення;
- Багата палітра кольорів;
- Довгий термін служби;
- Стійкість до пошкоджень.

Беззаперечні плюси не відміняють того факту, що хімічна формула цього покриття містить речовини, які забезпечують глибоке проникнення і зчеплення з натуральним нігтем.

Відтак, лише чітке дотримання технології покриття та зняття гель-лаку гарантує захист натурального нігтя від ушкоджень.

Дуже важливо, щоб майстри та клієнти усвідомлювали, що перетримувати гель-лак на нігтях не можна, навіть якщо манікюр виглядає ідеальним.

На скільки днів розраховане гелеве покриття?



Строк носіння від 10 до 14 днів. Найчастіше покриття знімать після двох тижнів покриття через появу відколів чи вицвітання кольору. До того ж, за два тижні гель-лак в’їдається у структуру нігтьової пластини.

Покриття потрібно знімати вчасно і лише з допомогою спеціальних матеріалів.

[url] Чи варто робити перерви?[/url]

Теоретично, покривати нігтики гель-лаком можна безперервно, втім варто робити перерви.

Як розповідають дерматологи, ніготь страждає не стільки через шар гель-лаку, як через процедуру його видалення з пластини та неправильний догляд за нігтями. Тому фахівці рекомендують після трьох-чотирьох сеансів нанесення гель-лаку, робити невелику перерву. За час відсутності гелю нігтьова пластинка насичуються киснем, нігті стають міцнішими і повертають здоровий блиск. Якщо ж нігті після зняття манікюру слабкі і сухі, від лаку на деякий час доведеться відмовитися.

[url]Відновлення після гель-лаку[/url]

Здоровим нігтям гелеве покриття не принесе ніякої шкоди. А от шкірні захворювання та лак на слабких нігтях може погіршити ситуацію. Тому у перервах краще покривати нігті відновлюваними засобами. Важливо використовувати спеціальну зволожуючу косметику та робити ванночки:

Желатин. Це джерело гліцину та рідкісних амінокислот. Він попереджує старіння та сухість. Для ванночки столову ложку звичайного харчового желатину розчиніть у склянці гарячої води. Коли вода охолоне, опустіть руки у ванночку і протримайте там до 20 хвилин. Після протріть руки серветкою. Процедуру проводьте 1-2 рази в тиждень;
Сіль. Столову ложку солі розчиніть у склянці води і додайте 3-4 краплі йоду. Руки тримають у розчині 15-20 хвилин. На завершення процедури, шкіру витирають насухо;
Мигдаль та жожоба. Користуйтеся засобами на основі цих масел. Мигдаль захищає нігті від втрати вологи – основна причина їх ламкості, а жожоба живить корінь нігтя.







На правах реклами