Ми у Facebook
29.01.2022, 23:08

Сергій Жадан став почесним доктором

Фото: Ліна Тамарська / Facebook

Відомому письменнику, поетові, музиканту, перекладачеві та громадському діячеві присвоїли це звання. Він отримав знак "Почесний доктор ХНУ ім. Каразіна, грамоту, мантію, статуетку "Через терни — до зірок" та перепустку до університету.
Вчора, 28 січня, у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна на урочистому заході присвоїли почесне звання доктора Сергію Жадану.

"Для мене велика честь отримати цю нагороду. Я до сьогодні пам'ятаю захист, пієтет, страх перед філологічною спільнотою каразінців, на яких я дивився трохи дистанційно, бо своїх професорів зі Сковороди я знаю. Сьогодні через всі ці роки я думаю, що за цим страхом, пієтетом, перш за все, стояла повага до професіоналізму, знань, людей, які дуже хорошо роблять свою роботу. Це, правда, було, правда, залишилося. Я з великою повагою ставився і ставлюся до викладачів Каразінського університету", — сказав Жадан, повідомляє видання Kharkiv Today.

Нагадаємо, Сергій Жадан став лауреатом в двох номінаціях рейтингу "Книга року". Вийшов польський переклад віршів Сергія Жадана.





На правах реклами