Ми у Facebook
15.02.2022, 15:32

Найсмачніший торт з бананами - для найкращих господинь

Обов'язково спробуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти:

Для тіста:
Вершкове масло - 125 г
Борошно - 250 г
Цукор - 100 г
Мигдаль - 50 г
Яйце куряче - 1 шт.

Для шоколадної суміші:
Вершки - 250 мл
Вершкове масло - 50 г
Шоколад чорний - 200 г

Для сирної суміші:
Вершковий сир - 250 г
Цукрова пудра - 100 г
Ром - 2 ст. л.

Додатково:
Банан - 3 шт.
Вершки - 50 г

Приготування:

1. Холодне вершкове масло натріть на великій тертці, додайте борошно, перетріть все до стану «сухої крихти». Вмішайте мелений мигдаль і цукор, потім вбийте яйце.
2. Швидко замісіть тісто, збираючи його в кульку. Якщо здасться, що тісто за структурою вийшло неоднорідним, все одно довго місити не слід - так тісто після випічки не здаватиметься «важким», а буде враження деякої шаруватості і крупинчастості.
3. Покладіть тісто в холодильник і залиште приблизно на 30 хвилин. Дістаньте тісто, розкотіть, викладіть у форму і знову заберіть у холодильник на 30 хвилин. За цей час розігрійте духовку до 200 °C.
4. Форму з тістом поставте у духовку.
5. Приготуйте шоколадний мус: у маленькій каструльці доведіть до кипіння вершки (250 мл) з вершковим маслом. Зніміть з вогню, покладіть туди шоколад і розтопіть, інтенсивно розмішуючи. Повинна вийти однорідна шоколадна маса. Остудіть до кімнатної температури. Потім збийте до міцних піків вершки.
6. Вершковий сир збийте до однорідного стану разом із цукровою пудрою та ромом. Об'єднайте сирну та шоколадну маси.
7. Викладіть суміш у збиті вершки. Обережно перемішайте до однорідного повітряного стану. Очистити банани.
8. Зберіть торт: викладіть у піскову основу пару ложок мусу, поверх, як би по спіралі, розподіліть банани.
9. Зверху викладіть крем, що залишився. За бажанням розрівняйте верх і прикрасьте на свій розсуд - наприклад, тертим шоколадом або залиште хвилясте творче безладдя. Поставте торт у холодильник на 3 години, а найкраще на всю ніч.





На правах реклами