Ми у Facebook
21.02.2022, 20:04

Бісквітний рулет "Снікерс" - для гостей та рідних

Повітряний шоколадний бісквіт, карамель з арахісом, вершковий крем, шоколадна глазур зі шматочками арахісу - це все про ідеальний десерт "Снікерс".
Для бісквіту (деко 30*40 см):

- 6 яєць
- 125 г цукру
- щіпка солі
- 110 г борошна
- 25 г какао
- 1 ч.л. розпушувача
- 50 мл росл. олії ⠀

Для крему:

- 300 г кисломолочного сиру
- 30 г цукрової пудри
- 150 мл вершків 33% ⠀ Для карамелі (можна замінити на варене згущене молоко):
- 230 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 ч.л. солі
- 160 мл вершків 33%
- 125 г смаженого арахісу

Для глазурі:

- 200 г шоколаду
- 40 мл росл. олії
- 100 г смаженого арахісу

Приготування:

Яйця з цукром та сіллю збиваємо міксером до пишної світлої піни (7-8 хв). Просіюємо борошно з какао, додаємо розпушувач, росл. олію і збиваємо на низьких оборотах міксера пару хв.
Виливаємо тісто на лист з пергаментом і рівномірно розподіляємо. Випікаємо при 180 гр ~ 10 хв. Знімаємо пергамент, зверху кладемо рушник і повертаємо в рулет. Даємо охолонути.

На середньому вогні розтоплюємо цукор (чекаємо, поки він почне плавитися і починаємо перемішувати лопаткою). Додаємо м'яке вершкове масло, сіль і швидко перемішуємо. Вливаємо гарячі вершки, перемішуємо та тримаємо на вогні 4-5 хв. Знімаємо з вогню і даємо охолонути (карамель загусне). Додаємо арахіс та перемішуємо. ⠀

Кисломолочний сир, вершки та цукор. пудру збиваємо до загусання. ⠀

Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі (кожні 30 сек дістаємо і перемішуємо). Додаємо раст. масло, перемішуємо, додаємо подрібнений арахіс і перемішуємо. ⠀

Розгортаємо рулет, змащуємо карамеллю з арахісом, потім кремом і щільно згортаємо в рулет.
Повертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на пару годин. Потім поливаємо глазур'ю та прибираємо в холодильник на 15-20 хв. Приємного апетиту.





На правах реклами