Ми у Facebook
27.04.2022, 18:03

Простий рецепт грузинської паски, яка довго не черствіє

Волога грузинська паска, яка довго не черствіє - готується легко і зберігає смак довше.
Волога паска виходить ароматною і дивно смачною. Сам рецепт аж ніяк не складний, з ним з легкістю впорається навіть та господиня, яка збирається випікати паски вперше!

Інгредієнти для опари:

250 мл молока
30 г пресованих дріжджів
200 г борошна
50 г цукру

Інгредієнти для тіста:

250 г цукру
2 ч. л. есенції ванілі
125 мл сметани
3 жовтки
2 яйця
125 г вершкового масла
100 мл рослинної олії
650 г борошна
цедра 1 апельсина
0,25 ч. л. куркуми
щіпка солі

Інгредієнти для добавок в тісто:

200 г сухофруктів
1 ст. л. борошна

Приготування:

Для приготування опари в мисці змішайте цукор з теплим молоком. Додайте дріжджі. Перемішайте до однорідності.

Додайте борошно, перемішайте. Накрий рушником і залиште в теплому місці на 45 хвилин для підйому опари.

У велику миску всипте цукор, щіпку солі, 3 жовтки і 2 яйця. Додайте сметану і есенцію ванілі (за бажанням). Також для аромату можна додати цедру апельсина або лимона. Зверніть увагу, що усі продукти повинні бути кімнатної температури. Перемішайте все віночком.

Додайте розтоплене вершкове масло. Також влийте рослинну олію без запаху. Перемішайте до однорідності. Додайте опару і куркуму (для жовтого кольору паски). Знову перемішайте і додайте 350 грамів просіяного борошна.

Перемішайте віночком і додайте другу половину борошна.

Перемішуйте тісто в мисці віночком, потім перекладіть його на стіл, змащений олією, і замішуй руками. Йде близько 10-15 хвилин. Готове тісто має бути м'яким, однорідним, воно не повинно липнути до рук. Зберіть тісто в грудку, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години.

Поки тісто підходить, варто підготувати сухофрукти. Можна брати будь-які на ваш смак. Автор рецепта пропонує використовувати світлі і темні родзинки, а також подрібнену курагу. Гарненько вимийте і просушіть сухофрукти. Просушені чисті змішайте з борошном.

Додайте сухофрукти в тісто, перемішайте до однорідності. Змастіть формочки маслом. Викладіть тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми. Накрийте форми харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину.

Змастіть верх пасок збитим яйцем. Випікайте паски в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин до готовності.

Готову паску змащуйте глазур'ю і прикрашайте за своїм смаком і бажанням. Смачного!





На правах реклами