Простий рецепт грузинської паски, яка довго не черствіє
Інгредієнти для опари:
250 мл молока
30 г пресованих дріжджів
200 г борошна
50 г цукру
Інгредієнти для тіста:
250 г цукру
2 ч. л. есенції ванілі
125 мл сметани
3 жовтки
2 яйця
125 г вершкового масла
100 мл рослинної олії
650 г борошна
цедра 1 апельсина
0,25 ч. л. куркуми
щіпка солі
Інгредієнти для добавок в тісто:
200 г сухофруктів
1 ст. л. борошна
Приготування:
Для приготування опари в мисці змішайте цукор з теплим молоком. Додайте дріжджі. Перемішайте до однорідності.
Додайте борошно, перемішайте. Накрий рушником і залиште в теплому місці на 45 хвилин для підйому опари.
У велику миску всипте цукор, щіпку солі, 3 жовтки і 2 яйця. Додайте сметану і есенцію ванілі (за бажанням). Також для аромату можна додати цедру апельсина або лимона. Зверніть увагу, що усі продукти повинні бути кімнатної температури. Перемішайте все віночком.
Додайте розтоплене вершкове масло. Також влийте рослинну олію без запаху. Перемішайте до однорідності. Додайте опару і куркуму (для жовтого кольору паски). Знову перемішайте і додайте 350 грамів просіяного борошна.
Перемішайте віночком і додайте другу половину борошна.
Перемішуйте тісто в мисці віночком, потім перекладіть його на стіл, змащений олією, і замішуй руками. Йде близько 10-15 хвилин. Готове тісто має бути м'яким, однорідним, воно не повинно липнути до рук. Зберіть тісто в грудку, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години.
Поки тісто підходить, варто підготувати сухофрукти. Можна брати будь-які на ваш смак. Автор рецепта пропонує використовувати світлі і темні родзинки, а також подрібнену курагу. Гарненько вимийте і просушіть сухофрукти. Просушені чисті змішайте з борошном.
Додайте сухофрукти в тісто, перемішайте до однорідності. Змастіть формочки маслом. Викладіть тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми. Накрийте форми харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину.
Змастіть верх пасок збитим яйцем. Випікайте паски в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин до готовності.
Готову паску змащуйте глазур'ю і прикрашайте за своїм смаком і бажанням. Смачного!

Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 395
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 479
Прогноз погоди на Рівненщині у вівторок, 7 травня

Синоптики прогнозують хмарну погоду, без істотних опадів.
переглядів: 415
Як урізноманітнити інтимне життя: поради для пари
Інтимне життя — одна з найважливіших частин будь-яких стосунків, і його значення важко переоцінити. Часом стосунки можуть потрапляти в рутину, коли звичка бере верх над емоціями, а близькість з партнером стає менш інтенсивною. Щоб уникнути монотонності, варто активно працювати над збереженням тепла та пристрасті в стосунках. Іноді навіть невеликі зміни можуть додати нового вогню та інтересу.
переглядів: 198
Рецепт ідеального бісквіту: секрети легкого й пухкого тіста

Бісквіт — основа безлічі десертів. Але приготувати його так, щоб він був ніжним, повітряним і не осідав після випікання — справжнє мистецтво.
переглядів: 446