15.05.2022, 20:09
Як приготувати домашні чебуреки, що тануть в роті: рецепт
Запашні та хрумкі чебуреки, повз яких не зможе пройти ніхто! Цей рецепт точно стане вашим фаворитом!
Тісто:
- мука - 1 кг
- сіль - 1 ч.л
- гаряча вода - 500 мл
- рослинна олія - 50 мл
Начинка:
- фарш(яловичина + пузанина чи сало) - 1500
- цибуля - 2 великі (або 4 маленькі)
- сіль, чорний перець - за смаком
- вода – 1 ст.
Приготування:
Борошно просіюємо, додаємо сіль, перемішуємо. У борошні робимо поглиблення, вливаємо воду та олію.
Замішуємо тісто. Вимішувати тісто потрібно ретельно, приблизно 5-7 хв, потім обов'язково відбити. Готове тісто кладемо в пакет і залишаємо на 30-40 хв. на столі.
Тим часом, готуємо фарш. Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та додаємо фарш. Солимо, перчимо і вливаємо воду. Добре перемішуємо.
Відкриваємо тісто, ділимо на 2 частини, одну з них залишаємо у пакеті, а з другої робимо ковбаску та накриваємо пакетом. У міру приготування відщипуємо шматочок, вагою приблизно 70-80 г і розкочуємо тонкий овал. На одну половину викладаємо трохи фаршу і розподіляємо ложкою так, щоб фарш відступав від краю на 1 см. Накриваємо другою половиною, випускаємо повітря злегка притискаючи рукою від середини до країв. Защипуємо краї, прикладаємо тарілку та обрізаємо зайве тісто. Або другий варіант просто пройтися по краях вилкою! Потім кладемо смажитися чебуреки в добре розпечену олію (вогонь середній). Смажимо з двох сторін приблизно по 2 хв до золотистого кольору. Готово .
Чебуреки найкраще готувати прям перед подачею, тоді вони особливо смачні та хрумкі.
- мука - 1 кг
- сіль - 1 ч.л
- гаряча вода - 500 мл
- рослинна олія - 50 мл
Начинка:
- фарш(яловичина + пузанина чи сало) - 1500
- цибуля - 2 великі (або 4 маленькі)
- сіль, чорний перець - за смаком
- вода – 1 ст.
Приготування:
Борошно просіюємо, додаємо сіль, перемішуємо. У борошні робимо поглиблення, вливаємо воду та олію.
Замішуємо тісто. Вимішувати тісто потрібно ретельно, приблизно 5-7 хв, потім обов'язково відбити. Готове тісто кладемо в пакет і залишаємо на 30-40 хв. на столі.
Тим часом, готуємо фарш. Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та додаємо фарш. Солимо, перчимо і вливаємо воду. Добре перемішуємо.
Відкриваємо тісто, ділимо на 2 частини, одну з них залишаємо у пакеті, а з другої робимо ковбаску та накриваємо пакетом. У міру приготування відщипуємо шматочок, вагою приблизно 70-80 г і розкочуємо тонкий овал. На одну половину викладаємо трохи фаршу і розподіляємо ложкою так, щоб фарш відступав від краю на 1 см. Накриваємо другою половиною, випускаємо повітря злегка притискаючи рукою від середини до країв. Защипуємо краї, прикладаємо тарілку та обрізаємо зайве тісто. Або другий варіант просто пройтися по краях вилкою! Потім кладемо смажитися чебуреки в добре розпечену олію (вогонь середній). Смажимо з двох сторін приблизно по 2 хв до золотистого кольору. Готово .
Чебуреки найкраще готувати прям перед подачею, тоді вони особливо смачні та хрумкі.


Категорія: Новини > Життя
Автор: Спеціально для OGO.ua Катерина МарченкоПереглядів: 3792готуємо вдома, смачно, корисні поради господиням, готуємо смачно, рецепт, чебуреки
Інші статті рубрики:
Рівнянина відзначили нагородами на міжнародному фотоконкурсі

У Рівному відкрилася виставка учасників міжнародного конкурсу "Life Press Photo 2022". У якому взяли участь майстри з 24 країн світу.
переглядів: 311
Особливі молитви за Україну (+ТЕКСТИ МОЛИТОВ)

Православна церква України закликає молитися за Батьківщину та український народ у цей трагічний час нашестя чужинців.
переглядів: 416
На Рівненщині можна буде отримати "паспорт кар'єри"

Унікальний проєкт «Career Passport #Ukraine» («Паспорт Кар’єри») стартує у Рівненській області.
переглядів: 449
У Рівному змагання з вільної боротьби

Вони присвячені 7-й річниці створення Національної поліції України.
переглядів: 384
У Рівному можна побачити фото Майстрів з 24 країн

Сьогодні, 29 червня, відбулося відкриття фотовиставки "Life Press Photo 2022".
переглядів: 434