Як приготувати домашні чебуреки, що тануть в роті: рецепт
- мука - 1 кг
- сіль - 1 ч.л
- гаряча вода - 500 мл
- рослинна олія - 50 мл
Начинка:
- фарш(яловичина + пузанина чи сало) - 1500
- цибуля - 2 великі (або 4 маленькі)
- сіль, чорний перець - за смаком
- вода – 1 ст.
Приготування:
Борошно просіюємо, додаємо сіль, перемішуємо. У борошні робимо поглиблення, вливаємо воду та олію.
Замішуємо тісто. Вимішувати тісто потрібно ретельно, приблизно 5-7 хв, потім обов'язково відбити. Готове тісто кладемо в пакет і залишаємо на 30-40 хв. на столі.
Тим часом, готуємо фарш. Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та додаємо фарш. Солимо, перчимо і вливаємо воду. Добре перемішуємо.
Відкриваємо тісто, ділимо на 2 частини, одну з них залишаємо у пакеті, а з другої робимо ковбаску та накриваємо пакетом. У міру приготування відщипуємо шматочок, вагою приблизно 70-80 г і розкочуємо тонкий овал. На одну половину викладаємо трохи фаршу і розподіляємо ложкою так, щоб фарш відступав від краю на 1 см. Накриваємо другою половиною, випускаємо повітря злегка притискаючи рукою від середини до країв. Защипуємо краї, прикладаємо тарілку та обрізаємо зайве тісто. Або другий варіант просто пройтися по краях вилкою! Потім кладемо смажитися чебуреки в добре розпечену олію (вогонь середній). Смажимо з двох сторін приблизно по 2 хв до золотистого кольору. Готово .
Чебуреки найкраще готувати прям перед подачею, тоді вони особливо смачні та хрумкі.

готуємо вдома, смачно, корисні поради господиням, готуємо смачно, рецепт, чебуреки
Поливаний понеділок 2025: традиції, історія та заборони

Другий день після Великодня в Україні має особливу традицію — Поливаний понеділок.
переглядів: 290
Які закуски зробити на великодній стіл: поради від досвідчених господинь

Великдень — одне з найочікуваніших свят у році, коли за родинним столом збираються найрідніші. Після святкового богослужіння і освячення паски, яйця, м’яса та інших наїдків — настає час застілля. І саме закуски задають тон усій великодній трапезі.
переглядів: 243
Привітання із Великоднем 2025: які приємні слова сказати близьким

Великдень — одне з найсвітліших і найтепліших свят у році. Це час, коли серце наповнюється добром, надією та радістю. У 2025 році Світле Воскресіння Христове святкуємо 20 квітня — саме час підготувати щирі слова для найрідніших.
переглядів: 340
У центрі Рівного трапилась аварія: що відомо

У Рівному в центрі міста, на вулиці Соборній, сьогодні аварія спричинила затори на деякий час.
переглядів: 539
Як не набрати зайві кілограми на Великдень: топ-3 поради

Великодні свята - це період, коли дуже легко набрати кілька зайвих кілограмів. Смачна паска, крашанки, м'ясні страви та відсутність фізичного навантаження лише сприяють цьому.
переглядів: 1977