Ми у Facebook
15.05.2022, 20:09

Як приготувати домашні чебуреки, що тануть в роті: рецепт

Запашні та хрумкі чебуреки, повз яких не зможе пройти ніхто! Цей рецепт точно стане вашим фаворитом!
Тісто:

- мука - 1 кг
- сіль - 1 ч.л
- гаряча вода - 500 мл
- рослинна олія - ​​50 мл

Начинка:

- фарш(яловичина + пузанина чи сало) - 1500
- цибуля - 2 великі (або 4 маленькі)
- сіль, чорний перець - за смаком
- вода – 1 ст.

Приготування:

Борошно просіюємо, додаємо сіль, перемішуємо. У борошні робимо поглиблення, вливаємо воду та олію.
Замішуємо тісто. Вимішувати тісто потрібно ретельно, приблизно 5-7 хв, потім обов'язково відбити. Готове тісто кладемо в пакет і залишаємо на 30-40 хв. на столі.
Тим часом, готуємо фарш. Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та додаємо фарш. Солимо, перчимо і вливаємо воду. Добре перемішуємо.
Відкриваємо тісто, ділимо на 2 частини, одну з них залишаємо у пакеті, а з другої робимо ковбаску та накриваємо пакетом. У міру приготування відщипуємо шматочок, вагою приблизно 70-80 г і розкочуємо тонкий овал. На одну половину викладаємо трохи фаршу і розподіляємо ложкою так, щоб фарш відступав від краю на 1 см. Накриваємо другою половиною, випускаємо повітря злегка притискаючи рукою від середини до країв. Защипуємо краї, прикладаємо тарілку та обрізаємо зайве тісто. Або другий варіант просто пройтися по краях вилкою! Потім кладемо смажитися чебуреки в добре розпечену олію (вогонь середній). Смажимо з двох сторін приблизно по 2 хв до золотистого кольору. Готово .

Чебуреки найкраще готувати прям перед подачею, тоді вони особливо смачні та хрумкі.





На правах реклами