Ми у Facebook
19.05.2022, 18:46

Ніжний заливний пиріг: готується без особливих зусиль і тане в роті

Пиріг просто тане в роті! Приготуйте один раз і готуватимете кожні вихідні точно!
На тісто:

мука 200 гр
масло вершкове 70 гр
сметана 1-2 ст.л
розпушувач 1,5 ч.л
цукор 2 ст.л

Начинка:

полуниця 400 гр
крохмаль 1 ст.л
цукор 2 ст.л

Заливка:[/b]

яйця 2 шт
сметана 350 мл 15-20%
крохмаль 2 ст.л
цукор 3-4 ст.л
ванільний цукор за смаком

[b]Приготування


1. З'єднати борошно, м'яке вершкове масло, розпушувач і цукор. Перетерти в крихту, додати сметану і замісити тісто. Тісто виходить м'яке як пластилін.
2. Полуничку миємо, нарізаємо і пересипаємо цукром і крохмалем.
3. Готуємо заливку. З'єднуємо яйця, цукор, сметану та ванільний цукор. Перемішуємо віночком (не міксером) до однорідності. Всипаємо крохмаль і перемішуємо ще раз.
4. Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо у форсу на дно і розподіляємо рівномірно формуючи бортики
5. На тісто викладаємо полуницю і заливаємо кремом.
6. Випікаємо при 180' хвилин 40





На правах реклами