Ми у Facebook
28.05.2022, 08:00

Смакує по-домашньому: Ідеальне тісто для вареників та чебуреків

Один рецепт тіста, а можна наробити знього пару десятків вареників і ще й декілька чебуреків.
Це тісто готується на кип'ятку, еластичне і дуже смачне. Виходить з першого разу(!).

Інгредієнти:

- 300 мл кип'ятку (можна в чайнику закип*ятити)
- 500 г борошна
- 1 ч. л солі
- 3 ст. л олії
- 1 яйце

Спосіб приготування:

Збиваєте одне яєчко, додаєте 3 столові ложки олії і ще збиваєте до змішання. Кип*ятите воду, в готовий кип*яток додаєте чайну ложечку солі, перемішуєте. В борошно виливаєте яєчну масу, перемішуєте виделкою. Далі солоний кипяток вливаєте в отриману суміш борошна й яєць і швиденько перемішуєте виделкою, а потім вимішуєте рукою, щоб було м'яке. Відкладаєте тісто хвилин на 15, накривши мискою. Тісто відпочило і ви його знову обминаєте. Воно стане м'якшим і еластичним. Можете готувати й з теплого тіста, а можете дати йому схолонути. З цієї порції у вас вийде 12 чебуреків (будуть хрумкі й з пухирцями).



Та тісто дужк вдале й для вареників та пельменів! Можете розділити і зробити декілька страв.

Смачного!





На правах реклами