Легке меню на Трійцю: 5 традиційних страв
Оладки з зеленою цибулею
Складові:
200 мл кефіру
200 г борошна
2 яйця
0,5 ч. л. соди
Пучок зеленої цибулі
Дрібка солі
Олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно порубати.
Збити яйця виделкою, додати дрібку солі та кефір.
Всипати просіяне борошно і соду, перемішати. Занадто ретельно розмішувати не потрібно, в тісті мають залишитися невеликі грудочки.
Наприкінці додати зелену цибулю, перемішати.
Розігріти сковороду з олією. Викладаючи тісто ложкою, посмажити оладки до золотистого кольору з двох боків. Перевертати потрібно тоді, коли на поверхні тіста з'являться бульбашки. Подавати оладки зі сметаною. У неї можна додати пропущений через прес зубчик часнику.
Зелений борщ
Складові:
400 г м'яса
3 картоплини
100 г рису
3 яйця
По 0,5 пучка щавлю і молодої кропиви
4 варених курячих яйця або 8-10 перепелиних
Сіль, мелений перець
2 л води
Сметана
Спосіб приготування:
М'ясо помити і залити холодною водою. Довести до кипіння, зняти піну і варити до майже повної готовності.
Картоплю почистити і нарізати кубиками. Додати в бульйон разом з промитим рисом. Приправити сіллю і перцем.
За 10 хвилин до кінця приготування додати промиту і нашатковану зелень.
Дістати з бульйону м'ясо, розрізати його на шматочки і повернути в бульйон. Знову довести до кипіння і зняти з вогню.
Подавати зелений борщ разом зі сметаною і половинками варених яєць.
Сибас в духовці
Складові:
2 тушки сибаса
1 лимон
Невеликий пучок свіжого розмарину і чебрецю
Суміш мелених перців
Морська сіль
Сушені прованські трави
Спосіб приготування:
Рибу почистити і почистити. Розігріти духовку до 200 градусів. Велику прямокутну форму або деко вистелити фольгою.
Лимон помити і нарізати кружечками.
Рибу натерти всередині і зовні сіллю, сумішшю прованських трав і меленим перцем. Всередину вкласти по кілька гілочок зелені і шматочків лимона. Відправити рибу в форму.
Знизити температуру в духовці до 180 градусів. Запікати впродовж 30-40 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування скропити рибу лимонним соком. Подавати разом із зеленим салатом.
Пиріг з сиром і яйцем
Складові
4 склянки борошна
250 г вершкового масла
4 яйця
20 г дріжджі
1 ст.л цукору
0,5 склянки молока
3 плавлених сирка
4 цибулини
Спосіб приготування:
Спочатку слід залити дріжджі молоком. Потім додати цукор і 2 столових ложки борошна. Залишити майбутнє тісто, щоб воно трохи піднялося. Тепер додати решту борошна, вершкове масло і 2 яйця і замісити тісто руками.
Приготувати начинку. Для цього дрібно нарізати цибулю і обсмажити її кілька хвилин до золотистого кольору. Додати яйця і натерті на крупній тертці плавлені сирки. Розкачати тісто завтовшки близько 0.5 см, укласти в застелену пергаментом форму. Зверху вилити начинку і випікати 20 хвилин при температурі 100 градусів.
Млинці з фруктами
Складові
1 склянка борошна
3 яйця
1,5 склянки цукру
50 г розтопленого вершкового масло
1 ст.л рослинної олії
1 ч.л розпушувача
Начинка: банан, полуниця, сметана або йогурт, цукор (все за смаком).
Спосіб приготування:
Це найпростіший рецепт з усіх в цьому матеріалі. Потрібно тільки змішати всі продукти для млинців і перемішати їх за допомогою міксера, щоб не було грудочок. Потім випікати млинці на сковороді з обох боків до готовності. Після цього дрібно нарізати фрукти, заправити їх сметаною або йогуртом, додати цукор. Покласти начинку в кожен млинець і згорнути рулетики. Десерт готовий!
легкі рецепти, традиційнів страви, рецепти, свято, Трійця 2022, поради, кулінарія
Як берегти ялинку від домашніх улюбленців?
Якщо у вашій оселі є допитливі домашні тварини, то вони потребують пильнішого догляду в період новорічних свят. Ми підготували кілька порад, які допоможуть влаштувати безпечне свято для себе та своїх домашніх улюбленців.
переглядів: 756
Астропрогноз на день: плітки та кроки вперед
Дізнайтеся, що вам сьогодні підготували зорі.
переглядів: 168
Що святкують 26 грудня: прикмети, іменинники та заборони
Сьогодні Міжнародний день круп’є. Віряни святкують Собор Пресвятої Богородиці. До Нового року залишилося 5 днів.
переглядів: 188
"Індекс олів'є": святковий салат подорожчав майже на третину за рік
Українці готуються до святкування Нового року, а разом з тим – і до традиційного новорічного салату "Олів'є". Однак цьогоріч приготувати цю страву обійдеться дорожче, ніж минулого року.
переглядів: 260
З нового року дошкілля в Україні стане сучаснішим та доступнішим
Із 1 січня 2025 року в Україні набирає чинності новий Закон «Про дошкільну освіту». Цей документ вносить значні зміни до системи дошкільної освіти, спрямовані на покращення якості освітніх послуг та створення більш сприятливих умов для розвитку дітей дошкільного віку.
переглядів: 278