Ми у Facebook
06.06.2022, 16:00

Легке меню на Трійцю: 5 традиційних страв

12 червня православні християни відзначають одне з дванадцяти найважливіших свят - Трійцю.
У цей день прийнято дотримуватися деяких традицій. Наприклад, готувати різні смачні страви. Щоб вам було простіше визначитися, сайт OGO вирішив підказати вам варіанти святкового меню.

Оладки з зеленою цибулею

Складові:

200 мл кефіру
200 г борошна
2 яйця
0,5 ч. л. соди
Пучок зеленої цибулі
Дрібка солі
Олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно порубати.
Збити яйця виделкою, додати дрібку солі та кефір.
Всипати просіяне борошно і соду, перемішати. Занадто ретельно розмішувати не потрібно, в тісті мають залишитися невеликі грудочки.
Наприкінці додати зелену цибулю, перемішати.
Розігріти сковороду з олією. Викладаючи тісто ложкою, посмажити оладки до золотистого кольору з двох боків. Перевертати потрібно тоді, коли на поверхні тіста з'являться бульбашки. Подавати оладки зі сметаною. У неї можна додати пропущений через прес зубчик часнику.



Зелений борщ

Складові:

400 г м'яса
3 картоплини
100 г рису
3 яйця
По 0,5 пучка щавлю і молодої кропиви
4 варених курячих яйця або 8-10 перепелиних
Сіль, мелений перець
2 л води
Сметана

Спосіб приготування:

М'ясо помити і залити холодною водою. Довести до кипіння, зняти піну і варити до майже повної готовності.
Картоплю почистити і нарізати кубиками. Додати в бульйон разом з промитим рисом. Приправити сіллю і перцем.
За 10 хвилин до кінця приготування додати промиту і нашатковану зелень.
Дістати з бульйону м'ясо, розрізати його на шматочки і повернути в бульйон. Знову довести до кипіння і зняти з вогню.
Подавати зелений борщ разом зі сметаною і половинками варених яєць.



Сибас в духовці

Складові:

2 тушки сибаса
1 лимон
Невеликий пучок свіжого розмарину і чебрецю
Суміш мелених перців
Морська сіль
Сушені прованські трави

Спосіб приготування:

Рибу почистити і почистити. Розігріти духовку до 200 градусів. Велику прямокутну форму або деко вистелити фольгою.
Лимон помити і нарізати кружечками.
Рибу натерти всередині і зовні сіллю, сумішшю прованських трав і меленим перцем. Всередину вкласти по кілька гілочок зелені і шматочків лимона. Відправити рибу в форму.
Знизити температуру в духовці до 180 градусів. Запікати впродовж 30-40 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування скропити рибу лимонним соком. Подавати разом із зеленим салатом.



Пиріг з сиром і яйцем

Складові

4 склянки борошна
250 г вершкового масла
4 яйця
20 г дріжджі
1 ст.л цукору
0,5 склянки молока
3 плавлених сирка
4 цибулини

Спосіб приготування:

Спочатку слід залити дріжджі молоком. Потім додати цукор і 2 столових ложки борошна. Залишити майбутнє тісто, щоб воно трохи піднялося. Тепер додати решту борошна, вершкове масло і 2 яйця і замісити тісто руками.

Приготувати начинку. Для цього дрібно нарізати цибулю і обсмажити її кілька хвилин до золотистого кольору. Додати яйця і натерті на крупній тертці плавлені сирки. Розкачати тісто завтовшки близько 0.5 см, укласти в застелену пергаментом форму. Зверху вилити начинку і випікати 20 хвилин при температурі 100 градусів.



Млинці з фруктами

Складові
1 склянка борошна
3 яйця
1,5 склянки цукру
50 г розтопленого вершкового масло
1 ст.л рослинної олії
1 ч.л розпушувача
Начинка: банан, полуниця, сметана або йогурт, цукор (все за смаком).

Спосіб приготування:

Це найпростіший рецепт з усіх в цьому матеріалі. Потрібно тільки змішати всі продукти для млинців і перемішати їх за допомогою міксера, щоб не було грудочок. Потім випікати млинці на сковороді з обох боків до готовності. Після цього дрібно нарізати фрукти, заправити їх сметаною або йогуртом, додати цукор. Покласти начинку в кожен млинець і згорнути рулетики. Десерт готовий!







На правах реклами