Що на сніданок: Сирна галета з полуницею (+ФОТО)
Складники:
120 г пшеничного борошна
80 г вершкового масла
1 ст л цукру
1 ст л ванільного цукру
100 г кисломолочного сиру
1 жовток
Начинка:
300 г полуниці
1 с л кукурудзяного крохмалю
3 ст л цукру

Приготування галети на сирному тісті з полуницею:
Висипаємо борошно в миску, додаємо потрібнене холодне масло, перетираємо в крихту. Вибиваємо один жовточок, додаємо сир та цукор та вимішуємо швиденько. Довго не місіть, лиш до об'єднання інгредієнтів. Залиште тісто в холодильнику на годину (можна й на ніч, вранці матимете чудовий десерт).

Вийміть тісто з холодильника й перекладіть на пергамент. Зверху накрийте іншим листом пергаменту й розкачайте тісто в круг. Товщина 5-7 мм. Викладіть начинку, попередньо змішавши нарізану скибочками полуницю, крохмаль та цукор. Коли викладатимете начинку, відступайте від краю не менше 2 см. Загорніть борти на ягоди (як на фото).

Помастіть збитим білком та посипте цукром чи мигдальними пластівцями. Відправте галету у духовку на 30 хв, температура випікання 180 градусів. Опісля дайте їй вистигнути і насолоджуйтесь ніжними й ароматним десертом.

смачний десерт, рецепт, дуже смачно, сирна галета, торт з ягодами, галета з ягодами, випічка з полуницею, споживач
Які релігійні свята відзначаємо у травні

У травні багато визначних і пам’ятних дат, пов’язаних зі святими угодниками Божими та нашою церковною історією.
переглядів: 219
Відновлено рух тролейбусів по вулиці Дубенській

Рух тролейбусів маршрутів №2, №7 та №11 на вулиці Дубенській у Рівному повністю відновлено.
переглядів: 317
Деякі мешканці Рівненщини можуть отримати 908 гривень на книжки в межах програми «єКнига»

У межах урядової ініціативи «єКнига» громадяни, яким виповнилося 18 років у 2024 році, а також ті, хто досягатиме повноліття цьогоріч чи в наступні роки, можуть отримати одноразову виплату в розмірі 908 гривень для придбання книжкової продукції.
переглядів: 311
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 810
Як приготувати мед із кульбаб: найсмачніший рецепт

Кульбабовий мед — це справжній скарб весни. Він має приємний золотистий колір, ніжний аромат та корисні властивості.
переглядів: 1255