Ми у Facebook
03.07.2022, 12:18

Гаррі Поттер допомагає українцям вірити у Перемогу

25 років тому в Англії побачила світ перша книжка про чарівний світ Гаррі Поттера. Для мільйонів дітей та дорослих історія про хлопчика-чаклуна стала улюбленою. А зараз мудрі слова головних героїв надихають українців та дарують віру в нашу Перемогу, перемогу добра над злом.
Я люблю читати. Якщо годину перед сном не гортаю сторінки книжки, то заснути важко. Після вторгнення росії на українську землю було дуже складно зосередитися на будь-яких речах. Ми проводили час у молитві або в бомбосховищі. Я дуже хотів читати, але не було сил.

У цей важкий час допоміг інтернет-магазин Yakaboo, який зробив українцям безкоштовний доступ до тисячі книжок у мобільному додатку. Спочатку я прочитав роман Еріха Марії Ремарк «Тіні в раю» про німецького журналіста, який став біженцем в Америці. Тоді ми ще не знали, чи доведеться нам покинути Україну.

Наступною книгою стала «1984» Джорджа Орвелла. У романі показали суспільство, в якому йде війна усіх проти всіх. Не дивно, що цю антиутопію заборонили у росії та білорусії. Хоча усе відбуваєтся, як за книгою – переписування історії, контролювання усіх сфер життя та використання новамови, яка створена тоталітарним режимом.

Ще були дві книги по історію України. «Українську історію не можна читати без брому», – казав відомий літератор і громадсько-політичний діяч початку ХХ століття Володимир Винниченко. Я з цим повністю згідний.

Після трагічних сторінок історії України я згадав про свою улюблену Поттеріану. На цей раз я читав історії про великих чаклунів українською мовою. Якщо чарівний світ зміг здолати коварного лорда Волдеморта тільки після того, як об’єдналися усі для боротьби, то зараз Україну підтримує усі, хто прагне свободи, безпеки, миру.

Дуже вдячний Якабу, яка створила неймовірні креативи з цитатами героїв світу Гаррі Поттера, які надихають та дарують віру в перемогу добра над злом, віру в Українську Перемогу.

Насамкінець хочу навести слова чаклунки Луни Лавґуд: «Все, що було одного разу втрачено, обов'язково повертається. Правда, іноді зовсім не так, як ми цього чекаємо».

























На правах реклами