07.07.2022, 14:00

Рецепт малинового варення, з яким впораються навіть новачки

Досить часто господині бояться не впоратися з приготуванням варення. Але взимку часто так хочеться свіженького малинового варення. Саме тому пропонуємо вам рецепт варення, з яким впораються навіть кулінари-початківці.

Для того, щоб приготувати смачне малинове варення варто пам'ятати кілька корисних лайфхаків.

- Чим більше цукру додати у варення, тим густишим воно буде.

- Якщо відцідіти окремо сік та м'якоь, то можна приготувати ще і додатково малиновий джем.

Вареники з чорницею: кращий покроковий рецепт

Інгредієнти:

1 кг малини;
1,5 кг цукру.

Спосіб приготування:

Викладіть перший шар малини в глибоку миску, пересипте його цукром. ПРопорції повинні бути приблизно такими: на склянку малини використати склянку цукру.

Суміш вашу треба залишити на приблизно чоири години, щоб вона пустила сік. Після цього сік варто вилити у каструлю, його проварити близько 15 хвилин. Таким чином у вас утвориться сироп.

До ньго додаєте малину, постійно помішуєте та доводите до кипіння. В процесі приготування буде з'являтися піна. Її треба зняти і так проварити ще 15 хв.

Готове гаряче малинове варення розлити по стерилізованих банках.

Взимку будьте певні це варення потішить всю вашу родину!