Ми у Facebook
11.07.2022, 15:06

Як виростити відмінний урожай цибулі?

Отримати шикарний урожай цибулі зможе навіть городник-початківець, якщо дотримуватися кількох правил. Про них ми сьогодні і розповімо!
Використовуємо якісний матеріал. Сівок повинен бути досить великим (приблизно 2 см у діаметрі), сухим і приємно пахнутим.

Підготовляємо сівалку до посадки. Відбираємо тільки здорові цибулинки, на кілька годин замочуємо їх у воді, щоб наситилися вологою. Для профілактики від захворювань корисно замочити цибулю у слабкому розчині марганцівки на 10-20 хвилин.

Підбираємо місце для посадки.
Цибуля любить розсипчасту родючу землю з нейтральною кислотністю, без застою вологи.
Не варто садити цибулю на тому ж місці, а також після бобових культур та часнику. Можна – після томатів, картоплі чи гарбуза.

Дотримуємося необхідної відстані та глибини посадки. Цибулю потрібно садити на глибину висоти трьох цибулин. Не загущуйте посадки, відстань у ряді має бути не менше ніж 15 см.

Забезпечуємо достатню кількість вологи та живлення. Полив здійснюємо з першого дня посадки та до повного дозрівання цибулин.
Підгодовувати рослину починаємо через 2 тижні після посадки. Використовуємо калійну сіль (10-20 г/1 кв.м.), курячий послід (800 г) або розведені у воді дріжджі (100 г/10 л).

Не забуваємо про профілактичні обробки від шкідників та хвороб. Для цього обприскуємо грядки спеціальними препаратами або відваром з часнику. А кухонна сіль насипана між рядами допоможе у боротьбі з мухою цибулі.

Дотримуючись цих елементарних правил, ви отримаєте щедрий урожай цибулі, який радуватиме вас до наступного сезону!





На правах реклами