Найсмачніший десерт з дитинства: Монастирська хата з вишнями
250 г масла вершкового
3 стакани борошна
1 стакан сметани
2 ч л розпушувача
1 яйце
Швиденько замісіть і в холодильник відкладіть на 2 год.
Вишні подрилюйте й відцідіть. Тісто дістаньте з холодильника та поділіть на 15 рівних частин, кульок. Розкатайте кожну кульку у пласт шириною +-7 см, довжиною до 20 см. По середині пласту викладіть вишні рядочком та защипніть краї зверху. Швом до низу покладіть трубочки на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте трубочки випікатись на 30 хв.
Крем для десерту буде сметанковий.
800 г сметани(використовувала куплену) перекласти в марлю та дати відцідитись залишивши на 2-3 год. Потім до сметанкової маси додати краплину лимонного соку та 150 г цукрової пудри. Якщо буде рідкуватий крем додайте ще 1 ч л згущувача.
Далі найцікавіше. Збір торту. На низ кладете 5 трубочок змащуєте кремом, а далі 4 і крем, 3 і крем, 2 і крем, 1 і все гарненько вирівняти кремом та посипати зверху тертим шоколадом або какао. Залишіть торт в холодильнику на ніч і матимете смачний і соковитий десерт з дитинства.
десерт з дитинства, вишня у своєму соку, рецепт з вишнями, Монастирська хата, споживач
Як відновити організм після зимових свят: корисні поради
Після тривалих зимових свят часто важко повернутися до звичного ритму життя. Калорійна їжа, порушення режиму сну та зниження фізичної активності можуть негативно вплинути на самопочуття. Ось кілька порад, як допомогти організму відновитися.
переглядів: 481
Рівнян запрошують на гала-концерт XXI фестивалю "Різдвяні піснеспіви"
Уже 6 січня 2024 року, о 16:00 у великій залі Міського Будинку культури відбудеться святковий гала-концерт, який об’єднає найкращих виконавців і колективи Рівненщини.
переглядів: 486
Куди рівнянам подіти ялинки після свят: рекомендації міської влади
Після завершення різдвяно-новорічних свят мешканці Рівного почнуть прибирати ялинки зі своїх осель. Для зручності рівнян та дотримання екологічних стандартів міська влада надала рекомендації щодо правильної утилізації святкових дерев.
переглядів: 226
Водохресний святвечір 2025: що поставити на стіл та як святкувати
5 січня 2025 року українці відзначатимуть Водохресний святвечір — останній день перед великим святом Хрещення. Цього дня дотримуються суворого посту, відмовляючись від м'яса, молочних продуктів та яєць. Віруючі набирають водохресну воду, вважаючи її цілющою.
переглядів: 540
Голодна кутя на Святвечір: традиційний рецепт
Голодна кутя, або як ще називають Друга кутя чи Голодний Святвечір, проводиться напередодні Хрещення. Відзначають це свято 5 січня.
переглядів: 335