Ми у Facebook
14.07.2022, 08:11

Найсмачніший десерт з дитинства: Монастирська хата з вишнями

Сезон вишень у розпалі. Вишню консервували, маринували, компот робили, вареники з нею ліпили, то ще спробуйте спекти десерт "Монастрська хата". Просто і смачно!
Для початку приготуйте пісочне тісто для трубочок:

250 г масла вершкового
3 стакани борошна
1 стакан сметани
2 ч л розпушувача
1 яйце

Швиденько замісіть і в холодильник відкладіть на 2 год.

Вишні подрилюйте й відцідіть. Тісто дістаньте з холодильника та поділіть на 15 рівних частин, кульок. Розкатайте кожну кульку у пласт шириною +-7 см, довжиною до 20 см. По середині пласту викладіть вишні рядочком та защипніть краї зверху. Швом до низу покладіть трубочки на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів та відправте трубочки випікатись на 30 хв.

Крем для десерту буде сметанковий.

800 г сметани(використовувала куплену) перекласти в марлю та дати відцідитись залишивши на 2-3 год. Потім до сметанкової маси додати краплину лимонного соку та 150 г цукрової пудри. Якщо буде рідкуватий крем додайте ще 1 ч л згущувача.

Далі найцікавіше. Збір торту. На низ кладете 5 трубочок змащуєте кремом, а далі 4 і крем, 3 і крем, 2 і крем, 1 і все гарненько вирівняти кремом та посипати зверху тертим шоколадом або какао. Залишіть торт в холодильнику на ніч і матимете смачний і соковитий десерт з дитинства.





На правах реклами