Ми у Facebook
22.07.2022, 11:37

Молода картопля запечена з куркою

Молода картопля, улюблена страва літнього сезону. Варена картопля з кропом та сметаною, із салатом зі свіжих овочів. Здавалося, що може бути смачнішим, але сьогодні спробую вас здивувати.
Молода картопля смакує не лише вареною, доволі смачною виходить і смаженою. Запечена молода картопля з куркою, це страва яка не лише потішить родину смачною вечерею, а може стати окрасою святкового столу.

Кількість інгредієнтів розрахована на 4 особи. Її сміливо можна збільшувати чи зменшувати.

Інгредієнти:

1 кілограм молодої картоплі;
8 крилець (можуть бути будь які частини);
2 цибулини;
6 зубчиків часнику;
оливкова олія;
паприка мелена;
приправа до картоплі;
приправа до курки;
сіль;
перець;
4 столових ложки сметани;
2 столових ложки соєвого соусу.


Приготування:

Миємо курку й обсушуємо паперовим рушником. Викладаємо в миску і додаємо сіль, приправу до курки, дрібку чорного меленого перцю, сметану та соєвий соус. Перемішуємо та ставимо в холодильник маринуватися на час підготування картоплі.

Молоду картоплю добре вимиваємо, по бажанню можна очистити від шкірки, я цього не роблю, а завжди готую молоду картоплю зі шкіркою. Розрізаємо навпіл або на четвертину, в залежності від розміру картоплі. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю, додаємо до картоплі туди ж додаємо пропущений через прес часник. Звісно солимо, перчимо, додаємо паприку, приправу до картоплі, чорний перець (але це все на ваш смак), вливаємо трохи оливкової олії та перемішуємо.

Відрізаємо потрібний шматок рукава, викладаємо картоплю, обов'язково виливаючи сік що з неї залишився, а тоді на верх викладаємо курку, також поливаючи сметанним соусом.

Запікаємо протягом 80 хвилин, при температурі 180 градусів.
При подачі на стіл можна прикрасити зеленню.

Готувати це легко!
Смачного!





На правах реклами