Ми у Facebook
23.07.2022, 13:30

Рашисти вдарили по Одеському порту, в якому знаходилось зерно

Фото: ДП "Одеський порт"

Росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу "Калібр".
У ньому знаходилось зерно, яке мали відправити на експорт.

В ОК "Південь" повідомили, що дві ракети збили силами протиповітряної оборони, дві влучили в об'єкти інфраструктури порту.

У пресслужбі Міністерства аграрної політики Суспільному повідомили, що в порту було зерно.

"Кількість я не скажу, бо завантаженістю займається Мінінфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення", — розповіли у відомстві.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на удар по Одесі. Речник відомства Олег Ніколенко написав, що Росії знадобилося менше 24 годин, щоб ракетним ударом по території порту поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному в Стамбулі 22 липня документі.

"Російська ракета — це плювок Володимира Путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна", — зазначив він.


Ніколенко додав, що Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.





На правах реклами