Розсипчастий плов: вдається у всіх
М'ясо 700-800гр (у мене свинина)
0,5 кг рису (Сорт басматі пропарений)
3шт моркви
100мл рослинної олії
3 невеликі цибулини
часник –1головка
3-4зерен сушеного барбарису
0,5ч.л зіри
Куркума для кольору 1/3ч.л можна додати для кольору
Сіль за смаком
Ізюм 2ст.л з ним дуже смачно, хто не любить не додавайте
Приготування:
Казан розігріваємо
Додаємо олію, нагріваємо її
Додаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо на максимальному вогні до золотистої скоринки
Далі додаємо лавровий лист для кращого аромату, і нарізану соломкою цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору
Далі додаємо нарізану крупною соломкою моркву, часник неочищений, Сіль, Зіра, куркума, барбарис, родзинки за бажанням, обсмажуємо близько 3 хвилин.
Далі заливаємо водою щоб наполовину покрило м'ясо і гаситимемо під кришкою 20 хвилин
Рис добре промиваємо, щоб вода була прозора
Викладаємо рис на зірвак, Розрівнюємо лопаткою, солимо за смаком
Через лопатку заливаємо холодною водою повільно це робимо на 1см вище рису
На цьому етапі вогонь зменшуємо на мінімум, накриваємо кришкою та варимо 25-30 хвилин
Весь цей час кришку не відкриваємо і не перемішуємо
Через вказаний час відкриваємо кришку і перемішуємо плов.
Приємного апетиту!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
корисні поради господиням, готуємо разом, готуємо вдома, смачно, рецепт
У Квасилові відкриють меморіальну дошку Герою Сергію Гамулі
![](/images/articles/2/small/1738836746.jpg)
Завтра, 2 лютого, о 8:50 на фасаді Квасилівського ліцею відбудеться зворушлива церемонія відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя Сергія Гамули.
переглядів: 259
Гощанська громада презентувала елементи нематеріальної культури
![](/images/articles/2/small/1738834901.jpg)
У Рівненській області триває активна робота зі збереження нематеріальної культурної спадщини. Перша в цьому році зустріч у лабораторії "Жива спадщина" стала свідченням того, що наші традиції не зникають, а навпаки, набувають нового життя.
переглядів: 243
"Верес" оприлюднив календар матчів на найближчий час
![](/images/articles/2/small/1738821327.jpg)
Футбольний клуб "Верес" розпочинає новий етап у сезоні Української Прем'єр-ліги.
переглядів: 253
Смачні сирні пончики: готуємо сніданок з п'яти простих інгредієнтів
![](/images/articles/2/small/1738785817.jpg)
Пісочне тісто в основному готується з трьох інгредієнтів: борошна, масла і цукру. Але якщо в нього додати сир - результат вас приємно здивує.
переглядів: 196
Гороскоп на четвер. Слова матимуть велику силу
![](/images/articles/2/small/1738817489.jpg)
6 лютого 2025 року - день, коли енергія Місяця в Близнюках пробуджує в нас цікавість, легкість і бажання поговорити. Вранці, коли Місяць гармонійно з'єднується з Нептуном, інтуїція стає надзвичайно гострою, і сни можуть принести дивовижні підказки.
переглядів: 2054