Ми у Facebook
14.08.2022, 19:37

Розсипчастий плов: вдається у всіх

Те, що зможе приготувати кожна господиня!
Інгредієнти:
М'ясо 700-800гр (у мене свинина)
0,5 кг рису (Сорт басматі пропарений)
3шт моркви
100мл рослинної олії
3 невеликі цибулини
часник –1головка
3-4зерен сушеного барбарису
0,5ч.л зіри
Куркума для кольору 1/3ч.л можна додати для кольору
Сіль за смаком
Ізюм 2ст.л з ним дуже смачно, хто не любить не додавайте

Приготування:
Казан розігріваємо
Додаємо олію, нагріваємо її
Додаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо на максимальному вогні до золотистої скоринки
Далі додаємо лавровий лист для кращого аромату, і нарізану соломкою цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору
Далі додаємо нарізану крупною соломкою моркву, часник неочищений, Сіль, Зіра, куркума, барбарис, родзинки за бажанням, обсмажуємо близько 3 хвилин.
Далі заливаємо водою щоб наполовину покрило м'ясо і гаситимемо під кришкою 20 хвилин
Рис добре промиваємо, щоб вода була прозора
Викладаємо рис на зірвак, Розрівнюємо лопаткою, солимо за смаком
Через лопатку заливаємо холодною водою повільно це робимо на 1см вище рису
На цьому етапі вогонь зменшуємо на мінімум, накриваємо кришкою та варимо 25-30 хвилин
Весь цей час кришку не відкриваємо і не перемішуємо
Через вказаний час відкриваємо кришку і перемішуємо плов.
Приємного апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ