Ми у Facebook
16.08.2022, 11:57

Зелена картка в Україні: коротко про вигоду купувати страхування тут, а не за кордоном

Зелена картка — це обов’язковий документ, який необхідно оформлювати всім, хто виїздить на авто за кордоном.
Це такий собі аналог автоцивілки, який можна користуватися за кордоном, а за його відсутність передбачений штраф у розмірі до 1000 євро, а в деяких країнах навіть кримінальна відповідальність та перебування у в’язниці до 6 місяців.

Однак, коли росія розв’язала війну проти України, більшість наших громадян про наявність зеленої картки не задумувалася. Це було цілком логічно: на першому плані було виживання. Тим не менш, наразі паніка зникла, і багато українців за кордоном мають повернулися до звичного вирішення питань, одним із яких виявилась наявність зеленої картки.

Що робити, якщо тобі потрібна зелена картка, а ти вже знаходишся за кордоном: купувати у іноземних страховиків чи все ж таки намагатися оформити її в Україні?

Намагаємось розібратися разом із фінансовим порталом Finance.ua.

Як оформити зелену картку онлайн?


Все, що вам потрібно — зайти на сайт страхової компанії або ж оформити грін карту на Файненс юа. Оплатіть поліс онлайн та отримайте його на електронну пошту за декілька хвилин.

За кордоном чи в Україні: де краще оформлювати зелену картку


Міжнародний поліс добровільного обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності розповсюджує дію на 46 країн, і в кожній із них як на кордоні, так вже і в середині країни можна придбати зелену картку у страховика по місцю перебування.

Такий варіант, звісно, зручний, однак у нього є ряд суттєвих недоліків:

• страхування за кордоном коштує на порядок дорожче ніж в Україні. Для прикладу, в Польщі поліс на 1 місяць може обійтися в 300-400 доларів, в Україні до 100 євро в залежності від страхової компанії.
• обслуговування полісу буде проводитися на мові країни, в якій ви перебуваєте. якщо ви її не знаєте, у вас можуть виникнути нерзучності.

Донедавна під час виїзду за кордон, не придбавши зелену картку заздалегідь, такий варіант був єдиним можливим. Однак зараз ви можете придбати поліс онлайн за декілька хвилин.

Тим паче, з 2022 року українці можуть використовувати зелену картку в електронному форматі, тому вам навіть не доведеться роздруковувати страхування.





На правах реклами