Ми у Facebook
18.08.2022, 14:05

Сливове варення з шоколадом: рецепт на зиму

Варення зі слив смакує і як десерт, і як додаток до м'яса. Сливове варення можна зварити різними способами. Додати мелену корицю, ваніль, цедру і навіть чорний гіркий шоколад.
Портал OGO.ua підготував нашим читачам смачний рецепт сливового варення з шоколадом.

Інгредієнти:

500 г стиглих слив без кісточок;
250-350 г цукру;
100 г води;
50 г гіркого шоколаду.

Спосіб приготування:

•Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоб зробити консистенцію варення одноріднішою.
•Приготувати сироп. Налити в каструлю воду, додати цукровий пісок і довести все до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
•Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи протягом 20 хвилин.
•Через зазначений час відправити до слив в сиропі шоколад, поламаний на дольки. Продовжувати варити ще 10 хвилин, помішуючи.
•Коли сливове варення з шоколадом буде готово, розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками і замотати в рушники або плед.
•Коли банки з заготовками охолонуть, прибрати їх до комори.





На правах реклами