11.09.2022, 15:07

Домашня томатна паста: такого рецепту ви ще не чули

Варимо так щороку, користуємось усю зиму і не купуємо. Робимо на її основі взимку соуси для піци, додаємо в супи, другі страви та використовуємо для маринаду.
Потрібні тільки помідори

Приготування:

Помідори нарізаємо довільно. Складаємо в каструлю та ставимо на вогонь. Після закипання варимо 30 хвилин. Потім для зручності ставимо в томати сито і вичерпуємо якнайбільше рідини. Цю рідину можна використовувати для консервації овочів або пити як сік. Потім густу масу, що залишилася, пробиваємо блендером і перетираємо через сито. Знову ставимо на вогонь і уварюємо до бажаної густини. Готову томатну пасту розкладаємо у контейнери та заморожуємо. Ми робимо тільки для заморожування, але можна розкласти по чистих баночках, простерилізувати 15 хвилин (для об'єму 500 гр.) та закатати.