19.09.2022, 12:00

Смакує як в дитинстві: Гарбузова каша з пшоном

Смаки з дитинства запам'ятовуються на все життя. І от як повторити ту страву, що готувала мама чи бабуся? Записуйте рецепт і смакуйте кашу родом з дитинства.
Для приготування гарбузової каші з пшоном вам знадобиться:

- 200 г Пшона
- 500 г Гарбуза
- 1 л Молока
- 4 ст. л. Цукру
- 1 ч. л. Кориці меленої
- 100 г Вершкового масла

Приготування:

Гарбуз наріжте кубиками. Можна натерти гарбуз і на тертці. Але я раджу все ж його нарізати, так його смак проявиться максимально.

Пшоно промийте, перекладіть в сотейник і залийте 1 л молока. Додайте в сотейник сіль, 4 столових ложки цукру і кубики гарбуза. Потім додайте чайну ложку меленої кориці і 50 г вершкового масла. Варіть кашу до напівготовності протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.



Потім додайте в кашу 50 г вершкового масла, що залишилися, і доведіть її до готовності в духовці протягом 20 хвилин при 180 градусах переклавши кашу в невелику жаровню.